8-as sorozatú ASUS alaplapok: a RoG sorozat

Az Extreme és a Gene mellet újdonságként a Hero is helyet kap, ami a költséghatékony RoG alaplapot kereső felhasználókat veszi célba.

8-as sorozatú ASUS alaplapok: a RoG sorozat

Az ASUS természetesen a játékosokról sem feledkezett meg: őket háromféle RoG sorozatú alaplap veszi célba, amelyek között két ATX és egy micro-ATX formátumú megoldást találunk.

RoG Maximus IV Hero
RoG Maximus IV Hero

A sort a Maximus VI Hero nyitja, amellyel az ASUS az MSI és az ASRock hasonló árkategóriában elhelyezkedő alaplapjai ellen veszi fel a versenyt. A Hero felvonultatja a RoG-exkluzív szolgáltatások többségét és SupremeFX audió vezérlőt is kap. A termék valószínűleg a 200 dollár körüli árkategóriában rúghat labdába a nem is oly távoli jövőben.

RoG Maximus VI Gene
RoG Maximus VI Gene

A Maximus VI Hero mellett a micro-ATX formátumú Maximus VI Gene is érkezik, ami tápellátás tekintetében ugyanazt kínálja, mint ATX formátumú társa. Csatlakozók és bővítőhelyek tekintetében sok hasonlóság lesz a két modell között, de akad néhány különbség is. Az egyik legfontosabb dolog, hogy a Maximus IV Gene kap egy alacsony profilú bővítőkártyát, ami egy mini PCI Express és egy NGFF csatolófelületet kínál. Előbbiben egyes modellek esetében speciális kiegészítő kaphat helyet, ami WiFi 802.11ac és Bluetooth 4.0-s támogatást biztosít, míg utóbbiban M.2 formátumú SSD meghajtó elszállásolására lesz mód, amit külön kell megvásárolni.

RoG Maximus VI Extreme
RoG Maximus VI Extreme

A RoG sorozat zászlóshajójának szerepét a Maximus VI Extreme modell kapja, amely ugyanazt a VRM áramkört használja, amit a család többi friss tagja. Ez a modell már három vagy négyutas multi-GPU konfiguráció építésekor is bevethető lesz, hála a PCI Express 3.0 x48 hídchipnek, ami teljes, x16-os sávszélességgel látja el a PCI Express 3.0 x16-os bővítőhelyeket. A termékhez ugyanúgy járhat majd a fentebb említett mini-PCI Express Combo bővítőkártya, mint a Maximus VI Gene-hez, Gigabites Ethernet portból pedig egy helyett már kettőt kapunk. Az Extreme modell olyan exkluzív tuningszolgáltatásokat is biztosít, amit a másik két RoG sorozatú alaplapon nem találhatunk meg.

Az új RoG sorozatú ASUS alaplapok várható tulajdonságai

Ilyen tuning szolgáltatás, illetve kiegészítő lesz az OC Panel, ami a rendszer különböző paramétereinek monitorozására éppúgy használható lesz, mint a különböző órajelek megemelésére.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward