500 wattos SFX-L tápegység a SilverStone-tól

A teljesen moduláris felépítés mellé 80Plus Gold szintű hatásfok, illetve 120 milliméteres ventilátor is társul, így a termék akár kompakt gamer PC építéséhez is jó.

500 wattos SFX-L tápegység a SilverStone-tól

Sok olyan Mini-ITX formátumú alaplapot fogadó számítógépház létezik, amelyben akár felsőkategóriás videokártya is elfér. Ezekben a házakban minden négyzetcentiméternyi helyre szükség van, így lehet, hogy elfér egy nagyobb moduláris tápegység, a hatékony kábelmenedzsment érdekében azonban lehet, hogy kifizetődőbb SFX-L formátumú példányban gondolkodni – ezt az adott számítógépház és a költségvetés dönti el. Persze fontos kiemelni, hogy ha a kiszemelt számítógépház ATX formátumú tápegységeket fogad, az SFX modell beszereléséhez szükség lesz egy adapterre, azaz egy hátlapi rögzítő keretre. Hírünk főszereplőjéhez ilyen keret szerencsére alapból jár.

A SilverStone legújabb SFX-L formátumú tápegysége kis helyigénnyel rendelkezik, mégis elegendő teljesítményt kínál ahhoz, hogy köré építhessünk egy nagyobb teljesítményű videokártyával szerelt Mini-ITX rendszert. Az SX500-LG típusjelzéssel szerelt újdonság teljesen moduláris felépítéssel érkezik, azaz minden tápkábel lecsatlakoztatható róla a könnyebb beszerelés érdekében. Az újdonság 125 milliméter széles, 63,5 milliméter magas és 130 milliméter hosszú, tehát tényleg elég kompakt.

A 80Plus Gold minősítést is kiérdemlő SX500-LG modell egyetlen 12 voltos tápággal rendelkezik, amelyen keresztül maximum 40 ampernyi áramerősség leadására képes. A 87 és 90% közötti hatásfok mellett üzemelő tápegység aktív PFC technológiával is rendelkezik, fedélzeti elektronikája pedig nem csak a rövidzárral, de a túlterheléssel, a túlfeszültséggel és a túl alacsony feszültséggel szemben is védelmet nyújt. A melegedő komponensek hűtéséről egy csendes, hőmérséklet alapú fordulatszám-vezérléssel dolgozó ventilátor gondoskodik. A 120 milliméteres átmérőjű légkeverő zajszintje 0 dB(A) és 36 dB(A) között helyezkedik el, a rendszer pedig passzív módon is képes üzemelni: 15-20%-os terhelési szintig nem kapcsol be a ventilátor.

Az akár folyamatos, 24/7 üzemben is használható SX500-LG modell legfontosabb tulajdonságait az alábbi táblázatok összegzik.

A SilverStone teljesen moduláris, SFX-L formátum köré épülő tápegysége várhatóan még ebben a hónapban elérhetővé válhat kereskedelmi forgalomban, azt azonban nem árulta el a gyártó, hogy az újdonság pontosan mennyibe kerül majd. 600 wattos társa 129 dolláros listaáron rajtolt el, ebből azért ki lehet indulni.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward