4K60 Pro MK.2 felvevőkártya az Elgato kínálatában

Az új modell jelenleg az egyedüli a konzumerpiacon, amellyel HDR10-es tartalmakat is rögzíteni lehet.

4K60 Pro MK.2 felvevőkártya az Elgato kínálatában

A Corsair tulajdonában lévő Elgato a napokban egy új felvevőkártyát mutatott be, amellyel elsősorban a professzionális játékosokat és streamereket veszik célba, akiknek feltétlenül szeretnének magas képfrissítési ráta mellett streamelni, illetve esetenként akár HDR10 tartalmakat is rögzítenének. Ebben remek partner lehet az Elgato 4K60 Pro utódja, a feleakkora méretben érkező 4K60Pro MK.2, amely az új hardvernek és szoftvernek köszönhetően igen komoly előrelépést képvisel funkcionalitás terén.

A 4K60 Pro MK.2 igen komoly szolgáltatásokkal áll a streamerek rendelkezésére, ugyanis képes egy 4K-s 60 Hz-es HDR10-es tartalom felévételére, miközben 60 Hz-es 1080P-s streamet továbbít a Twitchre. Ha viszont magasabb képfrissítési rátára vágyunk, akkor két számítógépes rendszerben akár 240 Hz-es 1080P-s, illetve 144 Hz-es 1440P-s tartalmakat is rögzíthetünk. Az új felvevőkártya maximális kódolási bitrátája 140 Mbps-os értéket képvisel, azaz magasabb, mint az Ultra-HD Blu-ray lemezek bitrátája

Galéria megnyitása
Az Elgato szerint így néz ki egy vérbeli streamer asztala

Az Instant Gameview technológia jóvoltából nagyon alacsony késleltetés mellett ellenőrizhetjük a felvétel vagy a stream minőségét. Jelenleg ez az első és egyetlen konzumerpiacra szánt felvevőkártya, amellyel HDR10-es 4K 60p tartalmak rögzítésére is van mód, így jó eséllyel népszerű is lesz azok között a PC-s és konzolos streamerek között, akik HDR támogatás mellett játszanak. A HDR tartalmakat természetesen SDR módba is lehet rögzíteni, méghozzá alacsony CPU terhelés mellett, hála a fejlett hardveres tonemapping technológiának. Ráadásul egy PC akár több ilyen felvevőkártyát is használhat, így egyszerre több kamerától, konzoltól, illetve PC-től is fogadhatunk videót, így ezeket akár egyszerre is rögzíthetjük.

Galéria megnyitása

Galéria megnyitása grid_on

A felvevőkártyához fejlett szoftvercsomag is jár, amellyel hatékonyan vezérelhetjük a rendszert. Az felvétel alá a Live Commentary funkción keresztül mikrofonos kommentárt is fűzhetünk, a hangot pedig külön sávban rögzíti a rendszer, így a későbbi szerkesztésnél könnyebben dolgozhatunk a tartalmakkal.

Az Elgato 4K60 Pro MK.2 már elérhető kereskedelmi forgalomban, listaára 249,99 dollár.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap