45nm-es IBM Cell processzor érkezik

Az IBM az ISSCC alkalmával ismertette legújabb terveit, amelyek között szerepel a Cell processzor 45nm-es csíkszélességgel rendelkező változatának elkészítése is. A Cell egység 65 nm-es változata napjaink PlayStation 3-as konzolaiban foglal helyet, ám ha minden a tervek szerint halad, akkor ezt a processzort hamarosan felválthatja a 45nm-es, alacsonyabb fogyasztással büszkélkedő változat.

45nm-es IBM Cell processzor érkezik

Az IBM az ISSCC alkalmával ismertette legújabb terveit, amelyek között szerepel a Cell processzor 45nm-es csíkszélességgel rendelkező változatának elkészítése is. A Cell egység 65 nm-es változata napjaink PlayStation 3-as konzoljaiban foglal helyet, ám ha minden a tervek szerint halad, akkor ezt a processzort hamarosan felválthatja a 45nm-es, alacsonyabb fogyasztással büszkélkedő változat.

Az információk szerint a 45 nm-es Cell processzor fogyasztása akár 40%-kal is alacsonyabb lehet majd, ennek köszönhetően a Sony kisebb hűtőalkalmatossággal is elláthatja a készüléket, így még halkabbá téve azt. A gyártó állítása szerint az új processzor előállítási költségei alacsonyabbak, ami nem meglepő, ha figyelembe evsszük, hogy a CPU magja is 34%-kal kisebb, mint a korábbi változaté. Azt, hogy az IBM Blade szerverekben ezáltal lesz e magasabb órajelű Cell, még nem tudni.

Az Ars Technica véleménye szerint az előállítási költségek csökkentését a vásárlók majd csak a későbbiekben fogják megérezni, mivel a gyártó veszteséggel adja tovább a konzolokat, így egészen biztosan nem fogja elsietni az újdonság árának csökkentését.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward