Shop menü

45 HÜVELYKES KÉPÁTLÓJÚ, ÍVELT KIJELZŐVEL ELLÁTOTT DUAL QHD GAMER MONITORT VILLANTOTT AZ AOC

Az 5120 x 1440 pixeles natív felbontás mellé 1500R hajlítási sugár és 165 Hz-es maximális képfrissítési ráta társul.
Víg Ferenc (J.o.k.e.r)
Víg Ferenc (J.o.k.e.r)
45 hüvelykes képátlójú, ívelt kijelzővel ellátott Dual QHD gamer monitort villantott az AOC

A kifejezetten nagy képátlóval rendelkező ultra-széles kijelzős gamer monitorok egyre népszerűbbek a piacon, ennek megfelelően a legtöbb gyártó kínálatában találunk is ilyen modelleket, akár szélesebb választékban is. A legnagyobb képátlójú termékek 49 hüvelykes kivitelben érkeznek, ám az AOC fejlesztőcsapata úgy gondolta, egy picit kisebb képátlójú monitorra is lenne igény, éppen ezért elkészítették a 44,5 hüvelykes Agon AG455UCX modellt, ami egy 5120 x 1440 pixeles felbontású, azaz Dual Quad HD panelt tartalmaz.

Galéria megnyitása

Az állvány és a keret az Agon sorozatra jellemző dizájnnal érkezik, a monitor jobb szélén egy fejhallgató-tartó is helyet kapott. A sallangmentes külcsín kellően viszonylag vonzó belsőt rejt, ugyanis a 178 fokos betekintési szögekkel rendelkező VA panel 1500R hajlítási sugárral rendelkezik, maximális képfrissítési rátája pedig 165 Hz.

Galéria megnyitása

Az 1 ezredmásodperces MPRT válaszidővel dolgozó panel mellé természetesen dinamikusan váltakozó képfrissítési ráta támogatás is jár, méghozzá az AMD FreeSync technológia formájában, a G-Sync Compatible támogatásról azonban egyelőre nincs információ. Az viszont biztos, hogy a 44,5 hüvelykes képátlójú, 32:9-es képaránnyal rendelkező panel mögött található W-LED alapú háttérvilágítás jóvoltából 400 nit fényerősség elérésére van mód, míg a maximális kontrasztarány 3000:1 értékkel, a tipikus kontrasztarány pedig 2400:1 értékkel bír. A 16,7 millió színárnyalat megjelenítésére képes panel az sRGB színteret 122%-ban, a DCI-P3 színteret pedig 97%-ban képes lefedni, a delta E tipikus értéke kisebb lesz kettőnél – utóbbi az sRGB módra érvényes.

Galéria megnyitása

Az új monitor három darab HDMI 2.1-es, egy DisplayPort 1.4-es, valamint egy DisplayPort Alternate Mode támogatással ellátott USB-C porton keresztül tölthető meg tartalommal. A csatlakozók között találunk még négyportos USB 3.2 Gen1 USB hubot is, míg a hangzásról két darab 5 W-os hangszóró gondoskodik. Az új monitor KVM Switch funkcióval érkezik, azaz egy billentyűzet-egér párossal két konfiguráció működtetésére van lehetőség, természetesen felváltva.

Galéria megnyitása

A gyári állvány a monitor döntését (-5/+23 fok), elforgatását (+/- 30 fok), illetve magasságának állítását (0-150 mm) teszi lehetővé, a VESA 100 támogatás jóvoltából azonban flexibilis kart és fali konzolt is használhatunk a termékhez, ami egyébként állvány nélkül 10,13 kilogrammot nyom a mérlegen.

Az Agon AG455UCX várhatóan hamarosan megjelenhet kereskedelmi forgalomban, listaáráról azonban nem érkezett tájékoztatás. A 49 hüvelykes Agon AG493UCX2 jelenleg 1000 dollár körüli áron kapható, így a friss modell várhatóan olcsóbb lehet 1000 dollárnál.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére