Shop menü

4 ÉVES ÍGÉRETET TELJESÍTHET BE A XIAOMI KAGYLÓJA

Szécsi Dániel
Szécsi Dániel
4 éves ígéretet teljesíthet be a Xiaomi kagylója

A Xiaomi már 2019-ben arról beszélt, hogy olyan hajtogatható okostelefont készít, aminek az ajánlott fogyasztói ára 1000 dollár alatt lesz. A vállalat ezt a kihívást alaposan benézte, az első ilyen eszköze jóval később született meg, és jóval drágább is lett, de most úgy tűnik, hogy tényleg előrukkolhat egy ilyen eszközzel.

A Digital Chat Station számolt be arról, hogy a Xiaomi állítólag már készen áll arra, hogy egy kagylós kialakítású hajtogatható mobillal rukkoljon elő, ami méltó riválisa lesz a Motorola Razr 40 modelleknek és a Galaxy Z Flip4-nek. Egyelőre nem sokat lehet tudni a készülékről, mely talán a Mix Flip névre fog hallgatni, de az egészen biztos, hogy a vállalat jóval olcsóbban dobhatja majd piacra, mint a Mix Fold sorozat tagjait.

A célkeresztbe került Razr 40 Ultra az USA-ban éppen 1000 dollár lesz, míg a Xiaomi hazai piacán, Kínában ennél is olcsóbban, 800 dollárnak megfelelő jüanba fog kerülni. Ennél pedig még olcsóbb változat is lesz, de ebbe most nem is érdemes jobban belemenni. A lényeg az, hogy borítékolhatóan 1000 dollárnál kedvezőbb árra lehet számítani.

Azt egyébként nem tudjuk, hogy a Xiaomi mikor és hogy maradt le ennyire ezen a területen, de most a nagy gyártók közül igazából csak a Google-nek és az Apple-nek van szerényebb hajtogatható mobilos kínálata, utóbbi ilyen készülékkel egyelőre abszolút nem szolgál. A Samsung és a Motorola mellett már az Oppo, a Vivo, valamint az összes konkurensénél lényegesen nehezebb helyzetben levő Huawei is rendelkezik kagylós formátumú mobillal.

A vállalat igyekszik versenyképes maradni, a Mix Fold 2 tavaly például egy egészen jó konstrukció lett, de olyan széles tömegekhez nem jutott eljutni, mint a riválisai. Egyáltalán nem jutott el Európába a termék. Ezen a téren is fejlődnie kellene még a Xiaominak, hiszen az öreg kontinensre még egyetlen hajtogatható mobilja nem érkezett meg. Bízunk benne, hogy idén már ez változni fog, és nemcsak, hogy új készülékkel rukkol elő a cég, de ezt szélesebb körben fogja forgalmazni.

A Mix Fold 2 jelenleg egyébként a világ legvékonyabb hajtogatható mobilja, csak 5,4 milliméteres nyitott helyzetben, összehajtva pedig nem több 11,2 milliméternél. Szóval ebből a szempontból impresszív alkotás volt, csak például mi nem tudtunk hozzáférni, ami eléggé beárnyékolta a dicsőségét.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére