32 GB So-DIMM memóriamodulok a SAMSUNG műhelyéből

A 10 nm-es osztályú csíkszélességgel készülő újdonságok nem csak kétszer nagyobb kapacitással rendelkeznek, mint elődeik, de gyorsabbak és energiahatékonyabbak is. Jöhetnek a 2 x 32 GB-nyi memóriával szerelt gamer noteszgépek!

32 GB So-DIMM memóriamodulok a SAMSUNG műhelyéből

A Samsung elkészült első olyan DDR4-es So-DIMM memóriamoduljaival, amelyek 32 GB-os kapacitással bírnak, alapjukat pedig 10 nm-es osztályú csíkszélességgel készített memórialapkák adják. Az új modulok komoly előrelépést képviselnek a jelenleg forgalomban lévő 16 GB-os DDR4-es So-DIMM memóriamodulokhoz képest, hiszen nem csak gyorsabbak, de nagyobb kapacitást kínálnak és még energiahatékonyabbak is.

A gyártó összehasonlítása szerint a 2014-ben bemutatott 16 GB-os DDR4-es So-DIMM moduljaihoz képest, amelyek még 20 nm-es osztályú 8 Gb-es memóriachipeket használtak, a 32 GB-os újdonságok kétszer nagyobb kapacitást kínálnak, 11%-kal gyorsabbak, plusz ezzel egy időben még 39%-kal energiahatékonyabbak is.

Egy-egy ilyen 32 GB-os DDR4-es So-DIMM memóriamodulon 16 darab 16 gigabites DDR4-es DRAM chip foglal helyet: 8 a nyomtatott áramköri lap egyik oldalán, további nyolc pedig a másikon. A 32 GB-os újdonságok modelltől függően akár 2666 MHz-es effektív órajelen is ketyeghetnek. Az új memóriamodulok egy kétcsatornás memória-támogatással rendelkező noteszgépben mindössze 4,6 wattot fogyasztanak aktív üzemmódban, üresjáratban azonban 1,4 wattnál kevesebbel is beérik. Ennek köszönhetően a ma kapható, felsőkategóriás noteszgépekbe szánt 16 GB-os DDR4-es So-DIMM memóriamodulokhoz képest sorrendben nagyjából 39%-kal, illetve több, mint 25%-kal energiahatékonyabbak. Ez picit segít az akkumulátoros üzemidő növelésében – igaz, egy gamer noteszgépben nem pont a rendszermemória a legnagyobb fogyasztó, de sok kicsi előrelépés így is sokra mehet.

A 32 GB-os DDR4 So-DIMM memóriamodulok sorozatgyártása már megkezdődött, így a termékek hamarosan kereskedelmi forgalomban is elérhetővé válhatnak. Noha a 2 x 32 GB-nyi fedélzeti memória nagyon jól hangzik, a jelenlegi memória-árakat elnézve csak kevesen engedhetik majd meg maguknak, hogy 64 GB-nyi rendszermemóriával szerelt felsőkategóriás gamer noteszgépet vásároljanak maguknak. Jelenleg ennyibe kerülnek a 32 GB-os kétcsatornás So-DIMM memória-készletek, a 64 GB-os kitek várható áránál nyugodtan számolhatunk 1,8-2,2x-es szorzóval.

Neked ajánljuk

Kiemelt
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap