Shop menü

300 HZ-ES KÉPFRISSÍTÉSI RÁTÁVAL BÜSZKÉLKEDIK A LEGÚJABB ASUS ROG STRIX SOROZATÚ GAMER MONITOR

A VESA DisplayHDR 600 tanúsítvánnyal is felvértezett újdonság nemcsak a 300 Hz-es képfrissítési ráta terén különbözik elődjétől, hanem egyéb tulajdonságok tekintetében is.
Víg Ferenc (J.o.k.e.r)
Víg Ferenc (J.o.k.e.r)
300 Hz-es képfrissítési rátával büszkélkedik a legújabb ASUS RoG Strix sorozatú gamer monitor

Az ASUS tavaly piacra dobott XG27AQM modellje, amely 27 hüvelykes IPS kijelzővel és 270 Hz-es maximális képfrissítési rátával érkezett, sokak számára bizonyult vonzó megoldásnak, ám a gyártónál úgy gondolták, érdemes lehet ezekre az alapokra egy gyorsabb monitort is építeni, ami 270 Hz helyett immár 300 Hz-es maximális képfrissítési ráta elérésére képes.

Galéria megnyitása

Az új modell, vagyis az XG27AQMR továbbra is 27 hüvelykes képátlójú, 2560 x 1440 pixeles natív felbontású IPS panelt alkalmaz, ami sík kivitelben érkezik, viszont a válaszidő a korábbi 0,5 ezredmásodperc helyett immár 1 ezredmásodperces értéket képvisel a hivatalos adatlap szerint. A tipikus kontrasztarány továbbra is 1000:1 értéket képvisel, a maximális fényerősséget azonban 600 nitre növelték a korábbi 400 nitről.

Utóbbinak köszönhetően a DisplayHDR 400-as helyett immár DisplayHDR 600-as tanúsítványt kapott a termék, a tipikus kontrasztarány azonban 350 nit maradt. A 10-bites panel HDR10 támogatással érkezik és természetesen a dinamikusan váltakozó képfrissítési rátát is támogatja, ugyanis mind Nvidia G-Sync Compatible, mind pedig AMD FreeSync Premium támogatással rendelkezik, valamint ELMB (Extreme Low Motion Blur) támogatás is elérhető.

Galéria megnyitása

Az új WQHD gamer monitor az előző modellhez hasonlóan két darab HDMI 2.0-s és egy DisplayPort 1.4-es videó bemenetet kapott. A csatlakozók között találunk még kétportos USB 3.2 Gen1 hubot, valamint egy 3,5 milliméteres Jack Audió kimenetet is, beépített hangszórók azonban továbbra sem állnak rendelkezésre.

Galéria megnyitása

A gyári állvány jóvoltából a kijelző pozíciója remekül testreszabható, ugyanis az állvány lehetővé teszi a kijelző döntését (+20/-5 fok), elforgatását (+/- 25 fok), magasságának állítását (0-110 mm), valamint pivot/portré módba történő elforgatását is. Extraként VESA 100 támogatás is elérhető, azaz fali konzolt vagy flexibilis kart is használhatunk a monitorhoz, ami egyébként állvány nélkül 4,37 kilogrammot nyom a mérlegen. A monitor hátoldalán ezúttal nincs RGB LED alapú világítás, az előző kiadáson még volt.

Galéria megnyitása

Az ASUS RoG Strix XG27AQMR rövidesen megjelenhet kereskedelmi forgalomban, listaárával kapcsolatban azonban egyelőre nem érkezett információ.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére