Shop menü

2OKOS, BÖRTÖN ÉS A TRANSZNEMŰEK – GEEKOK PODCAST (S2E45)

Remek hírek jöttek a Star Wars kapcsán, nagy volt a felfordulás az OpenAI-nál, Norina Diamond pedig most biztosan nem örül. Érdekes témáink voltak a héten!
Szécsi Dániel
Szécsi Dániel
2okos, börtön és a transzneműek – GeekOK Podcast (S2E45)

Menetrend szerint pörgött a GeekOK ezen a héten is, ha lemaradtál volna, akkor most itt az ideje annak, hogy pótolj. Ezen a héten a stúdióban Eszterrel, Balázzsal, Ronival és Dattéval tölthettek el egy változatos témákkal átszőtt órácskát. Ha legközelebb élőben szeretnél ennek részese lenni, akkor várunk a Discordon minden csütörtökön 13:00-kor.

Egy remek hírrel indíthattuk a beszélgetésünket ezen a héten: Dave Filoni lett a Star Wars új kreatív igazgatója. Hogy ez miért ennyire örömteli, azt részletesebben is kifejtettük az adás során. A Star Wars a GeekOK körében egy klasszikus, végtelenül mély nyúlüreg, és most is elvesztünk benne egy kicsit, sok kisebb hírt is felemlegettünk, miközben kicsit elgondolkodtunk a jövőben terítékre kerülő lehetőségeken.

Azt most még nem látjuk, hogy a Star Wars esetében mit hoz majd a jövő, ezért aktuálisabb vizekre eveztünk az iPon kapcsán. Beszélgetünk arról, hogy jön a 2okos „csapata” a pénteki, vagyis mai gépépítő élő adásba, délután 2 órától. Emiatt nagyon izgatottak vagyunk, és bízunk abban, hogy már ti is így vagytok ezzel. Hiszen újabb nyereményjátékokkal készülünk nektek.

Lesznek bőven ASUS ajándékok, és valaki nyerni fog egy 1,6 millió forintos értékű PC-t is.

Forró téma volt az elmúlt napokban, hogy az OpenAI lényegében kitette a vezérigazgatót, de itt a sztori nem ért véget. Brazil szappanoperák írói is megirigyelték volna azt a történetet, ami rendkívül rövid idő alatt lezajlott a ChatGPT-t fejlesztő vállalatnál. Megpróbáltuk nektek összefoglalni, hogy pontosan mik is történtek, de igazából egy teljes adást is meg lehetne tölteni csak ezzel.

Figyelemelterelési céllal az OpenAI bedobott egy újítást is, a ChatGPT Voice-t, amit be is hívtunk az adásba. GeekOK közt érezhette magát… Megkérdeztük azt is, hogy mit tud a 2okosról. Nagyon érdekes volt a válasza.

Az MI-nél maradva még, arra a pletykára is kitértünk, hogy a Galaxy S24 okostelefonok már úgy kerülhetnek a boltok polcaira, hogy mesterséges intelligencia funkciókkal fognak rendelkezni. Ezekért azonban fizetnie kell a felhasználóknak. Szóval a készülékek bizonyos újításai csak akkor lesznek kiaknázhatók, ha az ember befizeti a „csekket”. A helyben futó MI rendszereket teheti előfizetésessé.

Az egyik elkötelezett hallgatónk rávilágított arra, hogy igazából a járműiparban ez már bevett szokás lesz lassan. És milyen igaz, kicsit el is terelődött a beszélgetés ebbe az irányba. Innen pedig már átterelődött a téma arra, hogy a játékiparban milyen árak vannak, hogyan próbálnak a cégek a lehető legtöbb pénzt kihúzni a címekből. A GTA VI áráról szóló pletykákat is érintettük, ami nagyon meredeken hangzik egyelőre.

Az adás utolsó harmada ezen a héten nem éppen szokványos témákat hozott. Roni megosztotta a lehangoló hírt, hogy Papaszita börtönbe megy. Norina Diamond esetében is hasonló a helyzet állítólag, bár az esetében még a nemének a meghatározása sem egyszerű feladat, nem még azt lekövetni, hogy éppen mi történik vele. Lassan az a ciki, ha valaki még nem volt börtönben. Levezetésképpen inkább elmentünk egy kicsit a meditálás irányába, hogy mindenki megnyugodhasson.

Ha elmulasztottad volna a korábbi adásokat, akkor a fent begyázott három felület mindegyikén megteheted, hogy visszahallgatod a részeket, illetve a Magazin felületén is megjelent beszámolókat pedig ide klikkelve lehet elérni.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére