240 Hz-es Lenovo gamer monitor Fast IPS panellel

Az újdonság olyan gyors, mint TN+Film alapú társai, ám sokkal jobb betekintési szögekkel és jobb színhűséggel érkezik, így mindenképpen van keresnivalója a piacon.

240 Hz-es Lenovo gamer monitor Fast IPS panellel

A Lenovónál egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek a gamereknek szánt termékekre, ami nem is lehet véletlen, hiszen ez a szegmens igazi húzóágazatnak tekinthető az egyre zsugorodó PC piacon. A vállalat legújabb terméke, amely kifejezetten a játékosokat veszi célba, nem más, mint egy 24,5 hüvelykes képátlójú monitor, a Legion Y25-25, amely 240 Hz-es maximális képfrissítési rátával dolgozik.

Galéria megnyitása

Az efféle monitorok rendszerint szupergyors TN+Film panelt használnak, amelynél a betekintési szögekkel és a színhűséggel kapcsolatban kompromisszumokra kényszerülnek a játékosok, ám a sebesség bőven kárpótolhatja őket. A Lenovo friss megoldása új utakon jár, ugyanis nem TN+Film, hanem „Fast IPS” panelt használ, amely 178 fokos betekintési szögekkel rendelkezik, a GtG válaszideje pedig mindössze 1 ezredmásodperc. A szélesebb betekintési szögek mellett a színhűség is az újdonság mellett szól, hiszen egy TN+FILM alapú panelhez képest élethűbb képi megjelenítést kínál, ugyanis 99%-ban képes lefedni az sRGB színteret.

Galéria megnyitása

Az 1920 x 1080 pixeles natív felbontással dolgozó monitor AMD FreeSync támogatást kapott, maximális fényerőssége 400 nit, míg a kontrasztaránya a szokásos 1000:1 értéket képviseli. A minimalista dizájnnal rendelkező, mégis figyelemfelkeltő monitor nagyon vékony felső és oldalsó keretekkel rendelkezik, így kiválóan alkalmas több kijelzőből álló megjelenítő rendszer építéséhez. Videó bemenetei között egy DisplayPort 1.2-es, illetve egy HDMI 2.0-s csatlakozó sorakozik, de ezeken felül négyportos USB 3.0-s hubot és egy 3,5 milliméteres Jack Audió fejhallgató csatlakozót is rejt a felhozatal.

A gyári állvány lehetőséget ad a kijelző elforgatására, döntésére, valamint magasságának állítására is, sőt, természetesen a pivot/portré mód sem hiányzik a kínálatból. A fejhallgató kényelmes tárolását egy kihajtható akasztó segíti, RGB LED alapú világítást viszont nem kapunk.

Galéria megnyitása

A június folyamán megjelenő Legion X25-25 várhatóan 319,99 dollárba kerül majd, IPS panelje miatt pedig igen versenyképes lehet a piacon, amennyiben az első független tesztek készítői is kellően ütőképesnek találják.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap