Shop menü

240 HZ-ES GAMER MONITOROK A BENQ MŰHELYÉBŐL, FULL HD ÉS QHD FELBONTÁSSAL, 27 HÜVELYKES KÉPÁTLÓVAL

Az IPS alapú újdonságok természetesen AMD FreeSync támogatással is büszkélkednek.
Víg Ferenc (J.o.k.e.r)
Víg Ferenc (J.o.k.e.r)
240 Hz-es gamer monitorok a BenQ műhelyéből, Full HD és QHD felbontással, 27 hüvelykes képátlóval

A BenQ műhelyében két új monitor is elkészült, amelyek az AX270M és az EX270QM típusjelzést viselik, mindketten a MOBIUZ sorozat részeként érkeznek. Dizájn terén egyforma, gamer igényekre szabott megoldásokról van szó, amelyek 27 hüvelykes képátlójú, sík kivitelű panelt kaptak, ez mindkét esetben 240 Hz-es, illetve mindkét esetben IPS alapokra építkezik, válaszideje pedig 1 ezredmásodperc (GtG).

Galéria megnyitása

A két új monitor szemkímélő technológiákat is használ, ilyen például a villódzás-mentes háttérvilágítás, a csökkentett kékfény-kibocsátást garantáló mód, az ePapír üzemmód, illetve a színtévesztőket segítő Color Weakness Mode is. Az első kettő technológia TüV Rheinland tanúsítvánnyal is rendelkezik. Közös tulajdonság a 27 hüvelykes képátlójú IPS panel mellett az 1 ezredmásodperces GtG válaszidő, valamint a treVolo szakembereivel közösen kifejlesztett 2.1 csatornás audió rendszer is, amelynek a két darab 2 W-os hangszóró mellett része egy 5 W-os terhelhetőségű „mélynyomó”.

Galéria megnyitása

Az 1920 x 1080 pixeles natív felbontással dolgozó EX270M modell HDR10 támogatással, 400 nit maximális fényerősséggel és 1000:1 tipikus kontrasztaránnyal érkezik, maximális képfrissítési rátája 240 Hz, ehhez pedig AMD FreeSync Premium támogatás is jár, ami a 48 Hz és a 200 Hz közötti frekvenciatartományon belül üzemel.

A 99%-os sRGB színtér-lefedettséggel rendelkező monitor egy 8-bites panelt kapott, ami 178 fokos betekintési szögekkel rendelkezik, a tükröződések csillapításáról tükröződésgátló bevonat gondoskodik. A panelt két HDMI 2.0-s, illetve egy DisplayPort 1.4-es videó bemeneten keresztül lehet tartalommal megtölteni, valamint a kínálat részét képezi egy kétportos USB 3.0-s hub is.

Galéria megnyitása

A második modell, vagyis a 2560 x 1440 pixeles natív felbontású IPS kijelzővel ellátott EX270QM már Local Dimming technológiát használ, ennek is köszönhető, hogy a HDR10 támogatás mellett Vesa DisplayHDR 600-as tanúsítvány is szerepel a kínálatban. Az új monitor az 1000:1 tipikus kontrasztarány mellett 400 nites tipikus, illetve 600 nites maximális fényerősség elérésére képes, utóbbi a HDR üzemmódra vonatkozik.

A betekintési szögek itt is 178 fokosak, a színhűség viszont már jobb, ugyanis a DCI-P3 színteret 98%-ban tudja lefedni a panel. A 10-bites panel mellé AMD FreeSync Premium Pro támogatás jár, ami ugyancsak a 48 Hz és a 200 Hz közötti frekvenciatartományon belül üzemel. A videó bemenetek között a DisplayPort 1.4-es csatlakozó mellett nem HDMI 2.0-s, hanem HDMI 2.1-es portok sorakoznak szám szerint kettő, és ezekkel együtt a kétportos USB 3.0-s hubot is megkapjuk.

Galéria megnyitása

A gyári állvány jóvoltából mintkét monitor dönthető (-5/+15 fok), elforgatható (+/- 15 fok), illetve a magassága is állítható (0-100 mm), viszont pivot/portré módról nem ír a hivatalos gyártói weboldal, VESA 100-as támogatásról azonban említést tesz.

A gamerek számára érdekes lehet a Light Tuner technológia, ami segít a fény és az árnyék arány finomhangolásában, a szokásos Black eQualizer technológia pedig a sötétebb részek világosításával járul hozzá az eredményesebb játékhoz – így hamarabb észrevehetjük a lapuló ellenfeleket. Az új monitorok akár az aktuális generációs, vagy régebbi kiadású játékkonzolokkal is használhatóak.

A Full HD EX270M 399,99 dolláros, míg a QHD felbontású EX270QM 799,99 dolláros áron kerül az üzletek polcaira.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére