240 Hz-es G-Sync Compatible monitort készített a Samsung

Az új monitor ívelt kijelzőt kapott, VA panellel rendelkezik, betekintési szögei pedig kellően szélesek.

240 Hz-es G-Sync Compatible monitort készített a Samsung

A Samsung egy különleges monitort mutatott be az E3 2019 idején, amely a vállalat első G-Sync Compatible besorolású megoldása. A CRG5 sorozatot erősítő 27 hüvelykes monitor persze nem csak ezért érdekes, hanem azért is, mert 240 Hz-es maximális képfrissítési rátával, 1920 x 1080 pixeles natív felbontással és VA alapú panellel rendelkezik, ami ráadásul még ívelt is.

Az 1500R hajlítási sugárral rendelkező panel a TN+Film alapok helyett a VA technológiát alkalmazza, amelynek több előnye is van. Egyrészt a betekintési szögek kellően szélesek, másrészt a kontrasztarány is magas: előbbiek 178 fokosak, utóbbi 3000:1 értéket képvisel. A háttérvilágítás villódzás-mentesen dolgozik és a káros kékfényt csökkentő technológia is jár hozzá, így segít szemeink kímélésében. A maximális fényerősség 300 cd/m2 értéket képvisel, míg a maximális képfrissítési ráta 240 Hz-es, ahogy azt már említettük. A jobb képi megjelenítés és a szélesebb betekintési szögek mellett egy kisebb hátrányról is említést kell tennünk: a VA panel némileg lassabb, mint TN+Film alapú társai, ugyanis GtG válaszideje 4 ezredmásodperc.

Galéria megnyitása

Galéria megnyitása grid_on

A Low Input Lag üzemmóddal rendelkező monitor videó bemenetei között egy DisplayPort 1.2-es, valamint két HDMI 2.0-s port sorakozik, a fejhallgató használókat pedig egy fejhallgató kimenet is várja. A gyári állvány mérsékelt testreszabhatóságot nyújt, hiszen a kijelzőt csak -2/+15 fokban lehet dönteni előre, illetve hátra, magasságállításra és elforgatásra azonban nincs mód. Sajnos USB hubot sem kapunk, legalábbis nem tesz róla említést a hivatalos bejelentés.

A vékony felső és oldalsó kávával ellátott monitor várhatóan július folyamán kerül az üzletek polcaira. Az LC27RG50 típusjelzéssel ellátott újdonság első körben az Amerikai Egyesült Államokban jelenik meg, ahol 399 dollárba kerül majd. Arról egyelőre nincs információ, hogy egyéb térségekbe mikor érkezik meg. A CRG5 sorozat egyébként egy 24 hüvelykes képátlójú, ívelt panellel ellátott tagot is tartalmaz, ami 144 Hz-es maximális képfrissítési rátával dolgozik.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap