Shop menü

24 GB RAM, SNAPDRAGON 8+ GEN 2 CHIP – ITT A GAMEREKNEK SZÁNT REDMAGIC 8S PRO

A Redmagic gamer mobilok továbbra is talpon maradtak, és felveszik a versenyt a beszűkült szegmensben az ASUS ROG Phone-okkal.
Szécsi Dániel
Szécsi Dániel
24 GB RAM, Snapdragon 8+ Gen 2 chip – Itt a gamereknek szánt Redmagic 8S Pro

Az előzetes információknak megfelelően a Redmagic 8S Pro lett a világ első okostelefonja a Snapdragon 8+ Gen 2 rendszerchippel, azonban azt hozzá kell tenni, hogy ez már annyira nem is új. Érdekes módon a Qualcomm nem is jelentette még be hivatalosan azt a lapkát, amit itt már a köreinkben köszönhetünk.

A ZTE kiemelt partnere a Qualcommnak, és ennek köszönhetően tudta a Nubia fiókmárka gamer mobiljában elsőként alkalmazni a Snapdragon 8 Gen 2 felturbózott változatát. Nézzük is meg rögtön azt, hogy ez mire képes. Tavaly a Snapdragon 8+ Gen 1 nagy előrelépés volt a Snapdragon 8 Gen 1 után, de ott még a gyártó is változott. Ebben az esetben nem nagy változásról beszélhetünk. Az új lapka 3,2 GHz helyett már 3,36 GHz-es órajelen üzemelhet, míg a grafikus egység órajele 680 MHz-ről 719 MHz-re lesz feltornászva.

Galéria megnyitása

Figyelmes olvasóink kiszúrhatják, hogy ezek a számok már eléggé ismerősek. Bizony, a Snapdragon 8+ Gen 2 nem más, mint a Snapdragon 8 Gen 2 for Galaxy lapka, amit eredetileg a Samsung a saját csúcsmodelljei számára kapott meg. Szóval itt lényegében véget és az exkluzivitás, azok pedig valószínűleg csalódni fognak, akik jelentősebb gyorsulásra vágytak. A Redmagic 8S Pro annak köszönhetően nyújthat majd átlagon felüli tempót, hogy kiváló léghűtéssel lesz ellátva, ami a konstans terheléssel is boldogulni fog.

Galéria megnyitása

A fejlesztők 8 és 12 GB-nyi LPDDR5X memóriával indítják el a Redmagic 8S Prót, a háttértár kapacitása pedig 128, 256 vagy 512 GB méretű lehet majd. De itt nem álltak meg a fejlesztők, és elkészítették a mobil Redmagic 8S Pro+ változatát is, ahol a RAM és a tárkapacitás minden esetben a duplája lett. Szóval ez a készülék már alaphangon 16 GB memóriát vonultat fel, de lesz belőle egy 24 GB-os kivitel is, a háttértár pedig 1 TB-ig terjed. Ez a világ első okostelefonja 24 GB-nyi rendszermemóriával.

Galéria megnyitása

Egyébként a Redmagic 8S Pro és Pro+ között csak egyetlen különbség van az említett dolgokon felül: másik akku és töltési rendszert kapott. A Redmagic 8S Pro 6000 milliamperórás kapacitású telepnek ad otthont a 8,9 milliméter vastag házban, és legfeljebb 80 wattal lehet tölteni, ami a globális kidásnál 65 W-ra csökken. A Redmagic 8S Pro+ esetében az akku soványabb lett, csak 5000 mAh-s, azonban ezt a modellt már 165 wattal lehet táplálni, így igazából a gyári adapterével még teljesen lemerült helyzetből is 14 perc alatt letudható a 100%-ra töltése.

Galéria megnyitása

A Redmagic 8S Pro hatalmas, 6,8 hüvelykes AMOLED megjelenítőt foglal keretbe valós 10 bites támogatásal, ezáltal ragyogó színei lesznek. 120 Hz-es üzemre képes a panel, és rengeteg játékban ki is lehet majd ezt használni. 2480 x 1116 képpontos a mobil felbontása. A csúcsfény 1300 nites, szóval ezen a fronton sem lesz vele gond, napsütéses környezetben is kényelmesen lehet majd rajta játszani. A felület védelméről pedig Gorilla Glass 5 üveg gondoskodik.

Galéria megnyitása

Az Android 13 rendszert futtatja a Redmagic 8S Pro, megtoldva számos olyan extra funkcióval, ami a gamerek számára lehet érdekes. A Nubia fejlesztői már külön grafikus felhasználói felületet nyújtanak ezeken a mobilokon a lehető legjobb élmény biztosítása érdekében. A készülék keretén vannak érintésérzékeny kezelőszervek, amik 520 Hz-esek, a képernyő pedig 960 Hz-es érintésérzékeléssel üzemel majd. A szoftveres oldal is ezeknek megfelelően lett optimalizálva a vezérlés szempontjából.

Galéria megnyitása

Itt a fotózás a háttérbe szorult, az előlapi kamera például egyáltalán nem zavarja majd meg a látványvilágót a kijelző esetében, ugyanis a megjelenítő mögé lett elrejtve. 16 MPixeles szenzort használ a készülék és Full HD videózást tesz lehetővé.

Galéria megnyitása

A Redmagic 8S Pro hátlapján a főkamera 50 megapixeles, 1/1,57 colos (ISOCELL GN5) szenzort használ, és akár 8K videót is tud rögzíteni. Van egy társkamera 8 MPixeles szenzorral és ultraszéles látószögű optikával, valamint van még egy kamera, az viszont már csak 2 MPixeles és makrózásra alkalmas. Nincs kamerapúp, ennek köszönhetően minden formában egyformán kényelmes lesz a mobil fogása.

Galéria megnyitása

A készülék kiváló hangzással szolgál majd, sztereó hangszórókat kapott dedikált erősítővel, továbbá DTS:X Ultra hangzást támogatva. Rendelkezik a játékosoknak szánt eszköz 3,5 milliméteres Jack csatlakozóval is a vezetékes fej- és fülhallgatók számára. Az USB-C 3.2 csatlakozót lehet használni külső képernyők, televíziók csatlakoztatására, és van vezeték nélküli képernyő megosztás is, méghozzá 120 Hz-vel a Redmagic Studio révén.

Galéria megnyitása

Az újdonságok támogatják az 5G mobil hálózati kapcsolódást, és ezen a fronton biztosítanak Wi-Fi 7 támogatás is, hogy a vezeték nélküli összeköttetés minden esetben a lehető legjobb lehessen. A Redmagic 8S Pro felvonultat még Bluetooth 5.3 modult, A-GPS vevőt és egyebek mellett NFC chipet is. Azt is meg kell még itt jegyezni, hogy Dual-SIM-es a szerkezet, de persze szokás szerint csak DSDS üzemre képes.

Egyre kevesebb olyan okostelefon van, ami a játékosok igényeit próbálja elsődlegesen kiszolgálni, de a Redmagic 8S Pro és Pro+ kitart ezen a fronton. Az árazás is kedvezően alakul a képességekhez mérten. A készülékek forgalmazása pedig már a napokban indul Kínában, később pedig szélesebb körben is elérhető lesz.

  • Redmagic 8S Pro 8/128 GB – 4000 jüan (190 ezer forint)
  • Redmagic 8S Pro 8/256 GB – 4400 jüan (210 ezer forint)
  • Redmagic 8S Pro 12/256 GB – 4800 jüan (230 ezer forint)
  • Redmagic 8S Pro 12/512 GB – 5500 jüan (265 ezer forint)
  • Redmagic 8S Pro+ 16/256 GB – 5700 jüan (275 ezer forint)
  • Redmagic 8S Pro+ 16/512 GB – 6000 jüan (290 ezer forint)
  • Redmagic 8S Pro+ 16 GB/1 TB– 7000 jüan (330 ezer forint)
  • Redmagic 8S Pro+ 24 GB/1 TB– 7500 jüan (355 ezer forint)

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére