2019-ben a Kingston volt a legnagyobb DRAM modul gyártó

Ez persze nem egy túl nagy meglepetés, hiszen a vállalat immár 17. éve foglal helyet az első pozícióban. A friss adatok alapján a vállalat igen komoly árbevételt generált 2019 folyamán, valamint piaci részesedését is növelni tudta, ami így már 80,33%-on áll.

2019-ben a Kingston volt a legnagyobb DRAM modul gyártó

A Kingston Technology az elmúlt évet is a dobogó tetején zárta azok között a DRAM modul gyártók között, akik beszállítóktól vásárolt alkatrészekből dolgoznak, azaz nem saját maguk végzik a DRAM lapkák gyártását. A vállalat a TrendForce elemzése alapján 2019 folyamán igen magas, 80,33%-os piaci részesedésre tett szert a DRAM modulok szegmensében, ami egyébként 12,9 milliárd dolláros árbevételt is takar.

Galéria megnyitásaTavaly persze nem először végzett a dobogó legfelső fokán a vállalat, ugyanis ez a 17. olyan egymást követő év, amelyek során a Kingston Technology bizonyult a legnagyobb DRAM modul gyártónak. 2019 folyamán egyébként nem volt könnyű helyzetben a DRAM piac, ugyanis az átlagfelhasználói és az üzleti szegmensben egyaránt csökkenő kereslet mutatkozott a DRAM modulok iránt, ami kisebb árbevételt eredményezett a piaci szereplők számára.

A Kingston Technology ebben az időszakban is sikeresen növelni tudta piaci részesedését, ami részben annak is köszönhető, hogy a vállalat szorosan együttműködött partnereivel és vásárlóival annak érdekében, hogy rugalmasan igazodjon a folyamatosan változó igényekhez, illetve a folyamatosan változó piaci körülményekhez is. Ez a rugalmasság a jelek szerint kifizetődő, ugyanis segít a piaci részesedés és az árbevétel növelésében.

A piacon egyébként éppen átállás folyik a 8 Gb-es DDR4-es lapkákról a 16 Gb-es megoldásokra, amelyekkel nagyobb kapacitású memóriamodulok készülhetnek. Az új lapkák fejlettebb gyártástechnológiával készülnek, így nem csak nagyobb kapacitást kínálnak, de kisebb fogyasztás mellett is üzemelnek, ami a noteszgépek szegmensében az akkumulátoros üzemidő növekedése miatt fontos, a szerverek piacán pedig segít az üzemeltetési költségek csökkentésében.

Neked ajánljuk

Kiemelt
Csak gépösszerakó
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap