2009-ben jönnek a 45nm-es Phenom FX-ek

Az AMD FX sorozatú felsőkategóriás processzoraival kapcsolatban ez elmúlt hónapok során nem sok információt olvashattunk, a körülöttük uralkodó csendet a legfrissebb értesüléseknek köszönhetően most megtörjük. Az FX sorozat tagjai várhatóan az év harmadik negyedévében egy új példánnyal gazdagodnak: a Phenom FX-8X típusjelzéssel ellátott jövevény AM2+-os foglalatba illeszkedik majd, a termék az FX modellekre jellemzően nem tartalmaz majd szorzózárat.

2009-ben jönnek a 45nm-es Phenom FX-ek

Az AMD FX sorozatú felsőkategóriás processzoraival kapcsolatban ez elmúlt hónapok során nem sok információt olvashattunk, a körülöttük uralkodó csendet a legfrissebb értesüléseknek köszönhetően most megtörjük. Az FX sorozat tagjai várhatóan az év harmadik negyedévében egy új példánnyal gazdagodnak: a Phenom FX-8X típusjelzéssel ellátott jövevény AM2+-os foglalatba illeszkedik majd, a termék az FX modellekre - és a Black Edition példányokra -jellemzően természetesen nem tartalmaz majd szorzózárat.

A Phenom FX-8X lesz a legdrágább négymagos Phenom processzor, egyelőre az egység várható végfelhasználói árával kapcsolatban azonban nincsenek információk, mivel a megjelenés időpontja még igencsak messze van. A Phenom FX sorozat 45 nm-es csíkszélességgel rendelkező példányokkal is bővül majd, ezekre az egységekre, ha minden jól megy, egészen 2009. első félévéig kell majd várni. Összehasonlításképpen, az első 45 nm-es három- és négymagos Phenom processzorok már akár 2008. vége felé megjelenhetnek.

A 45nm-es gyártási technológiával készülő Phenom FX egységek Deneb FX kódnévvel lesznek ellátva, az újdonságok várhatóan valamikor 2009. második negyedévében debütálhatnak. Az új processzorok HyperTranport 3.0-ás támogatással bírnak majd, az egységek kompatibilisek lesznek az AM3-as processzorfoglalattal. A 45nm-es Phenom FX processzorokhoz már DDR3-as memóriák passzolnak, az újdonságok várható órajeleivel kapcsolatban még nem szivárogtak ki információk

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward