2005 óta nem volt még ilyen magas negyedéves árbevétele az AMD-nek

Ha a teljes képet nézzük, sok a pozitívum, ám egyes részlegeknél sajnos gyengélkedés figyelhető meg.

2005 óta nem volt még ilyen magas negyedéves árbevétele az AMD-nek

Napvilágot láttak az AMD aktuális pénzügyi évének harmadik negyedéves eredményei, amelyek igen jó képet festenek a vállalat teljesítményéről. Beszédes adat, hogy a negyedéves teljes árbevétel a 2005-ös szintet idézi, hiszen utoljára akkoriban szerepelt ennyire magas szám a táblázatban.  gyakorlatilat 1,8 milliárd dolláros árbevételről van szó, ami éves szinten 9%-os emelkedésnek minősül, de a bruttó árrés is igen szépen alakult, hiszen 43%-ot ért el, amire 2012 óta nem igazán volt példa – ez éves szinten 3%-os növekedést jelent egyébként.

Galéria megnyitása

A működésből befolyó bevétel 24%-os növekedést követően 186 millió dollárt tett ki, míg a profit 18%-os növekedés után 120 millió dollárra rúgott. Természetesen a részvényenkénti nyereség is emelkedett, méghozzá 22%-kal.

Galéria megnyitása

A Computing and Grahics részleg teljesítményét felfelé húzták a ZEN2 architektúra köré épülő processzorok, valamint a CPU és GPU termékek magasabb átlagos eladási árai is segítettek a növekedésben. Éves szinten ez a csoport 36%-os növekedést könyvelhetett el, így 1,28 milliárd dolláros teljes árbevételre tehetett szert. A működésből befolyó bevétel még ennél is jobban, 79%-kal nőtt éves szinten, vagyis 179 millió dollárt tett ki.

Galéria megnyitása

Az Enterprise, Embedded and Semi-Custom részleg már nem teljesített ilyen szépen, hiszen éves szinten 27%-kal csökkent a teljes árbevétel, ami főként a Semi-Custom eladások csökkenésének köszönhető, hiszen az AMD APU alapú Sony PlayStation 4 és a Microsoft Xbox One iránt is csökken a kereslet, mert jövőre bemutatkozhatnak az új generációs termékek, így sokan kivárnak. Ezt a negatív hatást valamelyest ellensúlyozta az a tény, hogy az EPYC szerverprocesszorok jól fogytak, igaz, ez teljes egészében nem tudta kiváltani a Semi-Custom részleg gyengélkedését. A működésből befolyó bevétel végül 29%-os csökkenés után 61 millió dollár lett.

Az „All Other” kategóriában szintén csökkenést láthatunk, ugyanis a működésből befolyó bevétel -54 millió dollár lett, azaz 50%-kal nagyobb veszteség mutatkozott, mint egy évvel ezelőtt.

A pénzügyi szakemberek várakozásai szerint a negyedik negyedév folyamán 2,1 milliárd dolláros teljes árbevételre számíthat a cég.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap