20 év után idén visszatérhet sokak kedvence, a 3dfx?

Egyelőre úgy tűnik, nagy az esély arra, hogy valaki pusztán csak szórakozik a rajongókkal és a piaccal, de a következő napokban kiderül, pontosan miről is van szó.

20 év után idén visszatérhet sokak kedvence, a 3dfx?

A 3dfxnév bizonyára sokaknak cseng ismerősen, amennyiben 20-25 évvel ezelőtt már aktívan mozogtak a videokártya-piac körül, ugyanis akkoriban a vállalat igen impresszív termékekkel rukkolt elő, ám a pályafutás végére viszonylag hamar pont került, ugyanis 2000-ben csődöt jelentett a 3dfx Interactive.

A csődöt követően az Nvidia felvásárolta a márkanevet, valamint minden mást is, ami hozzá tartozott, így ezt követően hosszú csend következett, egészen az elmúlt napokig. A Twitter virtuális hasábjain feltűnt egy 3dfxofficial névre keresztelt fiók, amely már több posztot is közölt azzal kapcsolatban, hogy a 3dfx márkanév a közeljövőben ismét visszatérhet. Legutóbb éppen tegnap jelentkeztek, méghozzá egy hivatalos közleménynek látszó írással, amelyben arról adnak tájékoztatást, hogy 2021. augusztus 5-én bővebb felvilágosítás is érkezhet a visszatéréssel kapcsolatban.

A dolgok aktuális állása szerint a 3dfx Interactive tulajdonosa most éppen a Jansen Products, egy állítólagos befektetési vállalat, ami azért gyanús, mert ilyen cég elvileg nincs a regisztrált vállalatok adatbázisában, legalábbis nem San Franciscó-i címmel – erre a névre a Google egy belga építési vállalkozást ad találatként. Ezek összességében eléggé gyanússá teszik a bejegyzést, illetve magát a Twitter fiókot is: egyelőre úgy tűnik, valaki tréfát űz a 3dfx rajongók táborával, illetve mindenki mással is.

A bejegyzés alapján a 3dfx márkanév idén télen térhet vissza a piacra, méghozzá nemcsak videokártyákkal, hanem egyéb termékekkel is, mint például okostelefonokkal, okostelevíziókkal és audió rendszerekkel. Arra elég kicsi az esély, hogy 3dfx név alatt saját fejlesztésű grafikus processzorral ellátott videokártyákkal találkozzunk, ugyanis egy efféle lépés óriási összegeket emészt fel, rengeteg képzett mérnök tudását igényli, és akkor ott vannak még a szoftverfejlesztéssel kapcsolatos kihívások is, ugyanis driverekre és különböző szoftverekre mindenképpen szükség van az új videokártyák mellé.

Amennyiben nem egy csúnya tréfáról van szó, akkor maximum az lehet a háttérben, hogy egy új Nvidia AIC partner kezdi meg pályafutását 3dfx néven, de egyéb lehetőségek is fennállnak – akár az ARM felvásárláshoz is kapcsolódhat a visszatérés, de ennek nincs sok esélye. Akárhogy is, a következő napokban kiderül, mi is áll a háttérben.

Neked ajánljuk

Kiemelt
Csak gépösszerakó
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap