18.5.1-es WHQL Adrenalin driver az AMD-től

Az új driver támogatja a Windows 10 Áprilisi Frissítését, de ezzel együtt némi gyorsulást is hoz, sőt, a hibajavítások sem hiányoznak a fedélzetről.

18.5.1-es WHQL Adrenalin driver az AMD-től

Az AMD egy új Radeon Software Adrenalin Edition sorozatú drivert tett elérhetővé, ami a 18.5.1-es verziószámot viseli, státuszát tekintve azonban nem béta, hanem egy WHQL aláírással rendelkező csomagról van szó. Az új driver már támogatja a Windows 10 Áprilisi Frissítését, valamint PlayReady 3.0 támogatást is nyújt a Radeon RX 400-as és Radeon RX 500-as sorozatú videokártyák számára. És a driver nem csak a videokártyákat, hanem a RYZEN APU egységeket is támogatja, amelyek egyébként éppen a napokban kaptak egy friss eszközillesztő-szoftvert a 2018Q2-es kiadás személyében.

Galéria megnyitásaA 18.5.1-es WHQL driver számos optimalizációt hozott, amelyeknek köszönhetően gyorsult az Ancestors Legacy című játék. Az összehasonlítás alapját a 18.4.1-es driver alatt elérhető teljesítmény adta. 8 GB-os Radeon RX 580-as videokártya esetén akár 13%-kal, 8 GB-os Radeon RX Vega 56-os videokártya alkalmazásakor pedig akár 6%-kal gyorsabb lehet az adott rendszer, amennyiben 1920 x1080 pixeles felbontást használunk. Noha ez nem sok, mégis hozzájárul a játék stabilabb futásához.

Az optimalizációk és a különböző támogatások mellé néhány hibajavítás is érkezett, így aki tapasztalta az alábbi hibák valamelyikét, az új driver telepítésével megszabadulhat tőle.

  • A gyári értékek visszaállítása a HBCC opciók esetében nem volt zökkenőmentes
  • Destiny 2 alatt hosszabb játék után megnövekedett betöltési időkre számíthattak a játékosok
  • Aktív Radeon FreeSync támogatás mellett a Radeon Software Performance Metrics funkció bekapcsolásával egyes keret nélküli teljes képernyős játékoknál képtörés jelentkezhetett
  • Amennyiben Radeon RX 400-as vagy Radeon RX 500-as videokártyákból álló Multi-GPU konfiguráción próbáltunk Netflix tartalmakat lejátszani webböngészőn keresztül, akadozásra és képhibákra kellett számítani
  • A Radeonn ReLive streaming és feltöltő funkciója nem működött együtt a Facebookkal

A 18.5.1-es WHQL driver a Radeon HD 7700/7700M sorozat tagjaitól felfelé minden újabb asztali és mobil Radeon videokártyát támogat, de fontos megjegyezni, hogy az R9 Fury sorozattól felfelé csak 64-bites driver van, Windows 7 SP1-es és Windows 10-es operációs rendszerekhez. A drivert rendszergazdai jogosultságokkal kell telepíteni, Apple BootCamp alapú konfigurációkhoz azonban nem használható. Letöltéséhez ide kell ellátogatni.

Neked ajánljuk

Kiemelt
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap