144 Hz-es FreeSync 2 HDR monitor az ASUS-tól

Az új modell érkezésére már vártunk, hiszen tavaly október óta tudjuk, hogy jön.

144 Hz-es FreeSync 2 HDR monitor az ASUS-tól

Az ASUS egy RoG Srix sorozatú gamer monitorral bővítette kínálatát, ami 32:9 hüvelykes képátlójú ívelt kijelzőjével, illetve FreeSync 2 HDR támogatásával hódíthat a piacon. Az XG49VQ típusjelzéssel ellátott modell 3840 x 1080 pixeles felbontású 49 hüvelykes kijelzője akkora képterülettel ajándékozza meg a felhasználókat, mint két 27 hüvelykes normál monitor – itt viszont egybefüggő területről van szó, amelynek folytonosságát kávák sem törik meg. Az új modellről először tavaly október végén írtunk.

Galéria megnyitása

A 144 Hz-es maximális képfrissítési rátával dolgozó monitor maximális fényerőssége 450 cd/m2, folyamatos fényerőssége pedig 400 cd/m2, vagyis kiérdemelte a VESA DisplayHDR szabvány legkisebb lépcsőjét, a DisplayHDR 400-as minősítést. A panel VA alapokon nyugszik és 90%-ban képes lefedni a DCI P3-as színteret, így a HDR támogatással karöltve FreeSync 2 HDR technológiát is kínál – utóbbi a 48 és 144 Hz közötti tartományban működik. A szóban forgó VA panel természetesen 178 fokos betekintési szögekkel rendelkezik, tipikus kontrasztaránya 3000:1, GtG válaszideje pedig mindössze 4 ezredmásodperc. A mögötte található W-LED háttérvilágítás villódzás-mentesen dolgozik, így ha hosszabb ideig használjuk egyhuzamban a terméket, kevésbé fájdulnak meg szemeink, mint egy normál, PWM háttérvilágítással ellátott monitor előtt. A szemkímélést csökkentett kékfény-kibocsátással fokozza a termék.

Galéria megnyitása

Az 1800R hajlítási sugárral készített panel matt bevonatot kapott, hogy ne kelljen tartani a zavaró tükröződésektől. A videó bemenetek közé két HDMI 2.0-s, illetve egy DisplayPort 1.2-es csatlakozó került, de kapunk még két darab USB 2.0-s portot, illetve egy 3,5 milliméteres fejhallgató kimenetet is. Aki beépített hangszórókra is vágyik, örülni fog a két darab 5 W-os megoldásnak. A videó kimenetekhez egyébként kép a képben (PiP), illetve kép a kép mellett (PbP) támogatást is kapunk, hogy egyszerre akár két „műsorforrás” képét is megtekinthessük.

Galéria megnyitása

A játékosok természetesen megkapják a szokásos szolgáltatásokat is, amelyek között a GameVisual, illetve a GamePlus egyaránt jelen van – utóbbi különböző OSD funkciókkal segíti a még eredményesebb játékot. A 47 W-os tipikus fogyasztással dolgozó monitor gyári állványa a kijelző döntését (-5/+20 fok), elforgatását (+/- 16 fok), valamint magasságának állítását (0-120 mm) egyaránt támogatja, extraként pedig VESA 100-as furatokkal is rendelkezik a termék, így flexibilis fali karra, illetve fali konzolra is fel lehet szerelni. A 49 hüvelykes monstrum állvánnyal együtt 1193,33 milliméter széles, 529,1 milliméter magas, illetve 344,74 milliméter mély, azaz bőven kell neki hely az adott számítógépasztalon. Az említett méret mellé 13,3 kilogrammos tömeg is társul.

Az ASUS RoG Strix XG49QV várhatóan még ebben a hónapban megjelenik kereskedelmi forgalomban, hivatalos hazai ajánlott végfelhasználói ára 369 990 forint lesz.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap