10 éves az EVE Online

Pontosan ma volt 10 éve, hogy az EVE elindult világűrhódító útjára. Boldog szülinapot!

10 éves az EVE Online

2003. május 6-án indította el a CCP az EVE Online-t, amely sok midenben eltért a szokásos MMO formulától. A Tranquility nevű szerveren New Eden világában a játékosok alkothatták meg közösen saját kalandjaikat, alakíthatták életüket és másokét is, és azóta is ők írják a világ történetét. Kalóztámadások, klánháborúk, csalások, átverések, árulások, céges kémkedés, beépített ügynökök kalandjai, hatalmas űrcsaták - az EVE-ben, amit páran tréfásan Excel-táblák az űrben címen emlegetnek minden lehetséges.

A szép kerek EVEforduló alkalmából a CCP interaktív idővonalat tett közzé honlapján, melynek segítségével megtekinthetjük azokat a kulcsfontosságú eseményeket, amelyek a játék történelmét alakították. A CCP Games főnöke, Hilmar Pétursson egy interjúban elmondta, hogy mindannyiuk számára érzelmekkel teli esemény ez a szülinap. "Ezért küzdöttünk, ezért harcoltunk 10 éven át minden nehézség ellenében, szembefordulva az észérvekkel és logikus elvárásokkal."

"Milliónyi embert hoztunk magunkkal erre az útra, és reméljük hogy az EVE újabb 10 évét is megihlethetjük és még jobban megismerhetjük ezt a koncepciót amely azóta sokkal többé vált egy számítógépes játéknál. Tíz éve követem a fejlődését, de a munka java még előttünk áll. Mostmár tényleg úgy gondolom, hogy az EVE mindnyájunkat túl fog élni."

A tavaly decemberi nagysikerű Retribution kiegészítő megjelenése után a játékosok száma meghaladta a 400 000-et a Tranquility szerveren, ehhez jött még a kínai szerver, a Serenity, amellyel együtt februárra a népesség túllépte félmilliót. Szépen növekszik a sandbox mérete, és az alkotók remélik, hogy a tervezett új átalakítások még több űrkalandra vágyót fognak bevonzani a játékba, melynek népszerűségét a Dust 514 című konzolos testvére és az új TV-sorozat is remélhetően növelni fogja.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward