10.000 töltést, 20 évet ígérnek az új lítiumok

Bejelentette a japán Eamex vállalat, hogy sikeresen továbbfejlesztette a hibrid és elektromos autókban is használatos nagyteljesítményű lítium-ion akkukat, amelyek így már sokkal többet bírnak - és sokkal tovább is.

10.000 töltést, 20 évet ígérnek az új lítiumok

Bejelentette a japán Eamex vállalat, hogy sikeresen továbbfejlesztette a hibrid és elektromos autókban is használatos nagyteljesítményű lítium-ion akkukat, amelyek így már sokkal többet bírnak és sokkal tovább.

A fejlesztés lényege az akku elektródáinak, valamint az ón komponenseknek a stabilizálásában áll - ennek köszönhető a többszöri újratöltés lehetősége. Az egyes töltések (és kisütések) ugyanis fokozatosan kikezdik a negatív elektródák ónbevonatát, idővel egyre jobban leharcolva így az akkut. Az új eljárással megerősített példányok viszont már tovább bírják ezt az igénybevételt.

Saját állítása szerint a vállalat még az idei év vége előtt piacra dob majd egy 10.000 W/kg sűrűségű lítium-ion akkut, amit például elektromos robogókban lehet majd hasznosítani. Megjegyezték továbbá azt is (bár konkrét számokat nem közöltek), hogy ez egyben "rendkívül jó hatással lesz" a költségekre. Ami jó eséllyel azt jelenti, hogy drága lesz ugyan, de mivel sokáig húzza, ezért utána jódarabig nem kell majd újat venni.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward