Zalman VGA hűtő GeForce GTX 570-hez és 580-hoz is

A Zalman mérnökei frissítették a gyártó 2010 szeptemberében bemutatott videokártya hűtőjét, a VF3000F típusjelzéssel ellátott modellt, amely eredetileg a GeForce GTX 465-ös, GeForce GTX 470-es és GeForce GTX 480-as videokártyákhoz készült. A frissített modell most már az Nvidia GeForce GTX 570-es és GeForce GTX 580-as termékeihez is passzol, sokak nagy-nagy örömére.

Zalman VGA hűtő GeForce GTX 570-hez és 580-hoz is

A Zalman mérnökei frissítették a gyártó 2010 szeptemberében bemutatott videokártya hűtőjét, a VF3000F típusjelzéssel ellátott modellt, amely eredetileg a GeForce GTX 465-ös, GeForce GTX 470-es és GeForce GTX 480-as videokártyákhoz készült. A frissített modell most már az Nvidia GeForce GTX 570-es és GeForce GTX 580-as termékeihez is passzol.

A termék tulajdonképpen csak néhány kisebb változáson esett át. Méretét tekintve ugyanakkora, mint a korábban bejelentett változat (239 x 98 x 51 mm), súlya pedig 430 gramm. A GPU által termelt hőt öt darab, egyenként 6 mm-es átmérővel rendelkező hőcső juttatje el az alumíniumból készült lamellákhoz. A hőcsövek egy teljes egészében rézből készült talpazatból indulnak ki, amely a GPU felületével érintkezik.

Az alumínium lamellák fölött két darab 92 mm-es átmérőjű, zöld LED-es világítással is ellátott légkeverőt találunk, amelyek EBR csapágyazással érkeznek és a GPU terheltségétől függően a percenkénti 1400-as, illetve 3000-es közötti fordulatszám-tartományban üzemelnek. A ventilátorok által keltett légáramlatokat egy tetszetős zöld borítás irányítja a lamellák közé.

A videokártya hűtő talpazata és a GPU felülete közötti lehető legjobb hőátadásról a gyártó ZM-STG2 TIM típusú hővezető pasztája gondoskodik, ami természetesen a csomag része. A VF3000F frissített kiadása hamarosan megjelenik kereskedelmi forgalomban, a termék ára pedig elődjéhez hasonlóan 40-45 euró között fog elhelyezkedni.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward