Windows 8.1: visszatér a start gomb és az asztalon végződő rendszerindítás?

Sajnos a kérdőjel jogos a cím végén, az információ egyelőre csak pletykákon alapul, és nem nyert hivatalos megerősítést.

Windows 8.1: visszatér a start gomb és az asztalon végződő rendszerindítás?

A Windows 8.1 (vagy Windows “Blue”) kapcsán lehetséges, hogy vissza fogja hozni a sokak által hiányolt start gombot és a start menüt, ezen felül az sem kizárt, hogy a felhasználónak majd lehetősége lesz olyan opciót választani, hogy a boot folyamatot követően a rendszer ne a Metro UI kezdőképernyőjével induljon, hanem a használó azonnal az asztalra érkezhessen meg, miután a rendszer felállt.

Azon emberek közül, akik nem érintőképernyős kütyüvel rendelkeznek, sokan panaszkodtak a Windows 8 modern kezelőfelületére, nem érezték benne otthon magukat és a kezelhetőséget is nehézkesnek tartották. Tény, a Metro UI érintőképernyős környezetben jól muzsikál, de az asztali funkciók használata érintéses vezérlés nélkül sokszor nehézkes, körülményes. Most már a Microsoft is láthatja, hogy a tűzzel-vassal történő rákényszerítős taktika nem feltétlenül járt sikerrel, és a felhasználók nagy része továbbra is visszaköveteli a start gomb - start menü párost.

Galéria megnyitása
Ki gondolta volna, hogy egyszer majd
Ki gondolta volna, hogy egyszer majd "könyörögni" kell érte...

A szoftver óriás azt állította, a Windows 8 UI könnyen tanulható, főleg érintőképernyős környezetben. Ezzel még nem is lenne gond, de napjainkban még nem használ az egész világ touchscreenes eszközöket, egy hatalmas tömeg továbbra is billentyűzettel és egérrel kezeli a számítógépét.

Az kétségtelen tény, hogy a piac és a fogyasztás egyre inkább a kompakt, mobil eszközök felé tolódik, ahol az ujjakkal történő vezérlés az egyeduralkodó, de vannak és lesznek olyan területek, ahol még sokáig a hagyományos kezelés marad a porondon, például az üzleti élet és a PC-s játékok, stb.

Természetesen és egyben sajnálatos módon a start gomb visszatérése nem hivatalos, egyelőre csak pletyka szinten létezik, de a forrás megjegyzi: “amíg a szállítás meg nem indul, addig bármi megváltozhat.” Van remény, így minden esetre célszerű összetenni a kezünket és elmormolni egy imát, hogy a következő nagy Windows frissítés visszahozza azokat a jól bevált dolgokat, amiket hiányolunk.

Neked ajánljuk

Kiemelt
Csak gépösszerakó
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap