WiFi-s távirányítható konnektor, akár mozgásérzékelővel is

A Belkin iOS alapú eszközökkel vezérelhető, mozgásérzékelővel is felvértezhető konnektor adapterrel rukkolt elő.

WiFi-s távirányítható konnektor, akár mozgásérzékelővel is

A WeMo Switch egy ötletes kiegészítő, amellyel könnyedén, vezeték nélkül vezérelhetjük konnektorhoz kapcsolódó eszközeinket iOS alapú okostelefonunkról, illetve táblánkról – akár még fejlett, időzítésen alapuló módszerrel is. A WeMo Switch közvetlenül a fali konnektorhoz kapcsolódik és WiFi kapcsolaton keresztül fogadja az okostelefonról és tábla PC-ről érkező utasításokat. Az eszköz csak iOS alapú termékekkel vezérelhető – ezekhez a gyártó ingyenes, WeMo névre keresztelt alkalmazást kínál, ami számos hasznos funkcióval rendelkezik. Az alkalmazás segítségével a konnektor időzítő funkcióval is ellátható, így az adott eszköz az általunk megadott időpontokon be-, illetve kikapcsolhat – igénytől függően.

A rendszert mozgásérzékelővel is felvértezhetjük (WeMo Switch + Motion), így mozgás alapú eszközvezérlésre is lehetőség nyílik. A mellékelt alkalmazás segítségével például beállíthatjuk, hogy ha az adott helységben nincs mozgás mondjuk 5 percig, akkor lekapcsolódik a világítás. A rendszer az esemény alapú vezérlést is támogatja, hála az IFTTT integrációnak. Utóbbi jóvoltából esemény alapú konnektorvezérlésre is van mód. Az esemény alapú vezérlés esetében az e-mail, az SMS, az időjárás, a telefonhívás, valamint a Twitter és a Facebook támogatása egyaránt jelen van. Jó példa erre a vezérlésfajtára a következő. A mozgásérzékelőt a bejárati ajtó közelébe kell helyezni, majd az IFTTT szolgáltatáson keresztül létre kell hozni egy szabályt, amelynek értelmében mozgás esetén SMS-ben értesít minket a rendszer.

 

A WeMo tehát rendkívül sokoldalú, hiszen az egyszerű távvezérléstől kezdve az automatizáláson keresztül a lakásvédelemig sokféle területen vehetjük hasznát. A rendszer moduláris, így szükség esetén akár több WeMo konnektor is telepíthető az adott háztartásban, amelyek az ingyenes WeMo alkalmazás, illetve az IFTTT szolgáltatás segítségével könnyedén vezérelhetőek.

Az újdonság használatához 5.0-s vagy újabb iOS mobil operációs rendszerrel ellátott iPhone, iPad, illetve iPod Touch szükséges. Maga a WeMo Switch 49,99 dollárba kerül, míg a mozgásérzékelőt is tartalmazó változatért 99,99 dollárt kérnek el. A mozgásérzékelő külön sajnos nem kapható.

Az újdonságok már előrendelhetőek a gyártó hivatalos weboldalán keresztül, sőt, június 26-tól kezdve az Apple áruházában is feltűnnek majd. A termékek egyelőre csak az Amerikai Egyesült Államok területén jelennek meg, európai forgalmazásukkal és várható megjelenésükkel kapcsolatban jelenleg nincsenek információk.

 

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward