WD SE merevlemezek NAS-okba és adatközpontokba

A Western Digital bemutatta legfrissebb merevlemez családját, amelynek tagjai a kis- és közepes vállalkozások hálózati adattárolóiban, illetve adatközpontokban és szerverekben kaphatnak helyet.

WD SE merevlemezek NAS-okba és adatközpontokba

Az átlagfelhasználók és a kisvállalkozások számára NAS, illetve kisebb szerver és adatközpont építéséhez már egy ideje jelen vannak a piacon a WD RED sorozatú merevlemezei, amelyek több előnyt is kínálnak hagyományos társaikhoz képest.

A WD SE sorozatú merevlemezek, amelyeknek adattároló kapacitása modelltől függően 2 TB-tól egészen 4 TB-ig terjed, már egy magasabb szintet vesznek célba, így kis- és közepes vállalkozások számára is remek választásnak minősülnek. A termékek folyamatos üzemre lettek tervezve, így a nap 24 órájában, az év minden napján működhetnek. Ezek az adattárolók a 6 rekeszestől egészen a 24 rekeszes NAS-okig többféle konfigurációban is helytállnak és több hasznos szolgáltatást is kínálnak, amelyek a célszegmensben rendkívül fontosak.

Az új HDD család tagjai dupla processzorral dolgoznak annak érdekében, hogy teljesítmény tekintetében ne kelljen kompromisszumot kötni. A különböző rezgések negatív hatásait valós időben vizsgálja és korrigálja a RAFF (Enhanced Rotational Acceleration Feed Forward) technológia, a precíz fejpozícionálásról pedig Dual Actuator technológiára támaszkodó mechanika gondoskodik. A repertoárból a StableTrac eljárás sem hiányzik, amelynek lényege abban rejlik, hogy a motor tengelyének mindkét vége megfelelően van rögzítve, így a HDD korongok stabilan üzemelnek, a rendszer által keltett rezgések negatív hatásai pedig csökkenthetőek, ami stabil, megbízható írási/olvasási teljesítményt garantál.

A WD SE sorozat tagjainak tulajdonságai
A WD SE sorozat tagjainak tulajdonságai

A merevlemezek többtengelyes ütésérzékelőt is kaptak, ami automatikusan észleli az ütéseket és a komolyabb rezgéseket, majd ezek negatív hatásait kompenzálva hatékonyan megvédi az adatokat. A fedélzeten a felsoroltak mellett RAID-specifikus idő-limitált hibajavító technológia is rendelkezésre áll (TLER), ami megakadályozza, hogy a HDD a hosszabb ideig futó hibajavító folyamatok következtében kiessen a tömbből. Végül, de cseppet sem utolsó sorban a Dynamic Fly Height technológia is rendelkezésre áll, amelynek lényege annyi, hogy dinamikusan, valós időben módosítja az író/olvasó fejeknek a HDD korongoktól való távolságát annak érdekében, hogy a működés optimális, megbízható lehessen.

Az új merevlemezek már kaphatóak a WD viszonteladói hálózatában, ahol a 2 TB-os modell 159,99 dollárba, a 4 TB-os csúcsmodell pedig 309,99 dollárba kerül. A 3 TB-os WD SE merevlemez árát nem közölte a gyártó. Az újdonságok mindhárman öt év garanciával érkeznek.

Azoknak a felhasználóknak, akik komolyabb adatközpontot üzemeltetnek, a WD a felsőkategóriás RE és XE sorozatú merevlemezeit kínálja.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward