Visszakapta a pénzét az anyuka, akinek a fia 20 ezer dollárt adományozott el Twitch-en

Nem volt egyszerű menet, mivel a cég sem válaszolt neki.

Visszakapta a pénzét az anyuka, akinek a fia 20 ezer dollárt adományozott el Twitch-en

Néhány hete számoltunk be arról a csúnya esetről, hogy egy fiú közel 20 ezer dollárt költött el Twitch-en különböző adományokra és előfizetésekre, leginkább mindenféle népszerű streamer oldalán. Ezzel még nem is lenne hatalmas probléma, csak éppen a gyermek mindezt az édesanyja megtakarítási számlájáról tette, ami némileg kiverte a biztosítékot a szülőnél.

A dolog úgy történhetett az anyuka elmondása szerint, hogy a fia kapott egy bankkártyát, amire bizonyos időközönként pénzt tettek át neki, hogy például tudjuk ebédet venni az iskolában. Azonban szerinte a fia vagy elleste a belépési kódját, vagy az anyuka valamikor bejelentkezve maradt, és a gyerek ezt kihasználva pakolta szépen át a pénzt a saját számlájára.

Mivel az anyuka csak körülbelül kéthavonta ellenőrzi ezt a számláját (leginkább a csekkek befizetéséhez használja), így nem vette észre, hogy a gyereke június 14. és 30. között pár száz dollár híján 20 lepedőt eltapsolt Twitch-en. A szülő elmondása szerint ez több éves, nehezen összeszedett megtakarítását jelentette.

Végül a dolog happy enddel zárult, a Twitch partnereként működő online fizetési rendszer, a Xsolla ugyanis visszautalta neki a pénzt, azzal a feltétellel, hogy utána letiltják a fiú fiókját, hogy többet ne történhessen ilyen.

Eddig azonban nem volt egyszerű eljutni. Az édesanya elmondása szerint hiába írt levelet közvetlenül a Twitch-nek (még az ügyvezetőnek is), vagy az Amazon jogi részlegének, választ sehonnan sem kapott. Sőt, miután kitöltött egy online ívet, a fia Twitch-fiókját furcsa módon bezárták, így minden korábbi tranzakciós információ elveszett.

"A legrosszabb az egészben az volt, hogy senki sem válaszolt, és hogy senkivel nem tudtam beszélni. Ez egy igazi rémálom" - idézi fel az anyuka.

Megpróbált a fogyasztóvédelemhez is fordulni, ott azonban annyit tanácsoltak neki, hogy legyen kitartó, és hogy ha semmi eredmény nincs, akkor próbáljon meg a bankjához fordulni. A bank azonban azzal hajtotta el, hogy ha nem pereli be a saját fiát, akkor semmit nem tudnak tenni. 

A pénz egyébként olyan streamerekhez ment, mint Tfue, Gorb, Ewokttv, az Atlanta Falcons quarterbackjeként játszó Kurt Benkert, és a Miami Heat sztárja, Meyers Leonard. Arról nem tudni, hogy az édesanya próbálta-e felvenni velük a kapcsolatot, de ha igen, akkor ezek szerint nem járt sikerrel, hiszen tőlük (eddig) nem kapott vissza pénzt.

A szülő egyébként a Redditen kapott számos hasznos tippet, köztük olyanokat is, amire nem is gondolt. Sok olyan ember megjelent például, akik még fiatalon hasonló helyzetbe keveredtek, és elmesélték, hogy ez teljesen tönkretette a kapcsolatukat a szüleikkel, akik még most, felnőttként sem hajlandóak szóba állni velük. 

Ezek a hozzászólók arra biztatták az anyát, hogy próbáljon meg valahogy túllendülni a dolgon, és ne hagyja, hogy ez az eset örökre tönkretegye a kettejük kapcsolatát - főleg most, hogy még a pénzt is visszakapta. És úgy tűnik, hogy a szülő ezeket a tanácsokat megfogadta:

"Hallottam és éreztem a fájdalmukat, ahogy ezek a (most már) felnőttek elmesélték az ő történetüket, és megfogadtam, hogy én nem követem el ezt a hibát. Tudom, hogy amit a gyerek tett az rossz, de a pénz elvesztése nem érhet annyit, mint egy gyerek elvesztése" - mondta.

Hozzá tette, hogy a gyermek egyértelműen megbánta tettét, és ugyan tudta, hogy sokat költött, arra álmában sem gondolt, hogy ennyit. Ezen kívül jelenleg már terápiára jár, valamint az anya napi 1 óra monitor előtt töltött időt engedélyez neki, és azt is szorosan felügyeli. Úgy véli, a gyermekének más dolgokban is meg kell találnia az örömöt, sportolnia kell, és jobban kommunikálnia a családjával.

Neked ajánljuk

Kiemelt
Csak gépösszerakó
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap