Villámgyorsan terjed a Samsung Galaxy eszközökön a One UI 3.1

Napról napra egyre több készülékre lehet telepíteni a One UI legújabb verzióját, és ez több újítást is tartogat.

Villámgyorsan terjed a Samsung Galaxy eszközökön a One UI 3.1

A Samsung az utóbbi időben már nagyon figyel arra, hogy a szoftverfrissítések terén kiemelkedő teljesítményt nyújtson. Ennek köszönhető az is, hogy a One UI 3.1 grafikus felhasználói felület már számos tavalyi készülék számára vált elérhetővé az elmúlt hetek folyamán.

A One UI 3.1 már egy frissített környezet az Android 11 operációs rendszer felületén, és olyan eszközök állnak érte sorban, amelyik már ezt az Android verziót futtatják a One UI 3-mal. Az Samsung a Galaxy S21-gyel indította el az új One UI-t, és mostanra több mint egy tucat további eszközre vált elérhetővé.

Frissült a Galaxy S20 és a Galaxy Note20 széria, megkapák a Galaxy Tab S7 táblagépek, továbbá a Galaxy Fold és Z Fold2-re, valamint a Galaxy Z Flipre is eljutott. Legutóbb már a Galaxy Tab S6-ot és a Galaxy Note10 Lite-ot is elérte. Fontos, hogy mint minden esetben, ezúttal is befolyásolja a frissítéseknek a terjedését az, hogy a felhasználó hol él, és a szolgáltatókon is múlhat a dolog, tehát hazánkban például még nem biztos, hogy az összes felsorolt készülékre elérhető a One UI 3.1, de a következő hetekben fokozatosan terjed majd.

Galéria megnyitása

Újítás itt az Okos felvétel funkció, ami képes egyetlen mozdulattal egyszerre rögzíteni fotókat és videókat is egy fontos pillanatról. Ez a lehetőség 15 másodperces időtartamot tud felölelni. Az elkészült képeket a felhasználók új eszközökkel szerkeszthetik. Bevezetésre kerül a radír, ami egy retusálásra szolgáló megoldás, mellyel egyszerűen eltüntethetőek a fotókról az oda nem illő elemek. Az intelligens szerkesztő eszköz használata során csak rá kell bökni az eltávolítandó tárgyra, és a retusálást az app magától megoldja.

Galéria megnyitása

A One UI 3.1-nél a kameránál már a felvételek elkészítése előtt beállítható a kívánt fényerő, így a szerkesztéssel még kevesebb idő megy majd el, hiszen a fényképek eleve ideális fényekkel örökíthetőek meg. És nagyon erős videós fejlesztés, hogy lehet rögzíteni a videókhoz a hangot akár csatlakoztatott Bluetooth-os eszközzel is, ami azt jelenti, hogy például a Galaxy Buds Prón keresztül veheti fel a beszédhangot például egy vlognál a telefon, de közben a mobil mikrofonjai is rögzítenek, hogy semmi ne maradjon ki. A galériában pedig már az eddigieknél sokkal könnyebb lesz a felvételek kezelése.

Galéria megnyitása

A frissítés után a szemkímélés is jobb lesz majd az új Szemkímélő szűrő móddal, ami a napszakhoz igazodva automatikusan tudja majd szabályozni a kékfénynek a szintjét. Érdekes újítása a One UI 3.1-nek a személyes megosztási lehetőség, ami törölni fogja a fényképekkel tárolt metaadatokból az érzékeny személyes információkat, például a készülés helyét.

Galéria megnyitása

A One UI 3.1 emelni fogja az élményt a vezeték nélküli fülhallgatókkal is. A Galaxy Buds Pro, a Galaxy Buds Live és a Galaxy Buds+ képes lesz önállóan arra a Galaxy mobil vagy tablet forrásra hangolódni, amelyikre éppen szüksége lehet a felhasználónak. A 360 Audio fejlesztésnek köszönhetően pedig a Galaxy Buds Pro fülhallgatóval immerzívebb élmény lesz elérhető, legyen szó videózásról vagy filmek, sorozatok fogyasztásáról.

Azt is előre vetítette már a Samsung, hogy még ebben a hónapban számítani lehet arra, hogy a Galaxy A széria tagjainak körében is terjedni kezd a One UI 3.1, valamint a 2019-es felsőkategóriás készülékek is elkezdenek majd sorra kerülni.

Neked ajánljuk

Kiemelt
Csak gépösszerakó
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap