Videón az ARM támogatással érkező Windows

Videón az ARM támogatással érkező Windows

Néhány napja érkeztek hírek azzal kapcsolatban, hogy a Microsoft egy különleges Windows verzión dolgozik, amely mind az x86-os architektúrára épülő processzorokhoz, mind pedig az ARM architektúráját használó központi egységekhez használható lesz.

A híreket világszerte kedvezően fogadta a közvélemény, de azt eddig nem lehetett tudni, hogy egyszerű pletykáról van-e szó, vagy valós, megalapozott értesülésekről. A vállalat most hivatalosan is reagált a felröppent hírekre és megerősítette, hogy valóban készül majd olyan Windows változat, amely mindkét említett processzorfajtához használható lesz, ám ennek a kiadásnak a nevét egyelőre nem árulták el a vállalat illetékesei.

 

A Microsoft a jelenleg is zajló CES alkalmával be is mutatta az ARM processzoron futó Windowst, amin egy szintén ARM architektúrára optimalizált Office fut. Mindkét szoftver natív ARM támogatással bír már most is. Külön érdekesség, hogy az új Windows a hardveres videó gyorsításból is képes profitálni, ahogy az a fenti videón is látszik.

Az új Windows megjelenésével az ARM processzormaggal vagy processzormagokkal ellátott SoC egységek (Tegra 2, Snapdragon, stb...) és gyártóik előtt új lehetőségek nyílhatnak, ami a felhasználók számára is érdekes lehet, ha még időben kikerül a rendszer, különben az Android szinte biztos, hogy elnyomja.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward