Vékony egybegéppel jelentkezik az MSI

Az érintőkijelzővel és videokártyával is ellátott újdonság egy teljesen új koncepció eredményeként létrejött karcsú házban kapott helyet.

Vékony egybegéppel jelentkezik az MSI

Az MSI Adora24-es egybegépe egy ultravékony, ütős hardverrel felvértezett konfiguráció, ami legvékonyabb pontján mindössze 21 milliméter vastag. A termék háza egy teljesen új dizájnt alkalmaz, ami a minél vékonyabb, minél elegánsabb kivitel elérésére törekszik.

A tetszetős ház egy 23,6 colos képátlójú LCD kijelzőt rejt, amelyhez tízujjas érintő támogatás is jár, így a Windows 8 érintő funkcióiban rejlő lehetőségek maradéktalanul kiaknázhatóak. A kijelző az MSI állítása szerint az egybegépek piacán az első olyan megoldás, amely vibrálás-mentes képet ad, hála a feszültségkülönbségeket stabilizáló eljárásnak.

A villódzás-mentes képnek köszönhetően hosszabb használat alkalmával a megszokottnál kevésbé terheli a szemet, így a produktivitás összességében javulhat. A LED-es háttérvilágítással felvértezett, tükröződés-gátló réteggel is ellátott, 1920*1080 pixeles felbontású érintőkijelző mögött egy HM77 Express lapkakészlettel ellátott alaplap rejtőzik, ami a vásárló választásától függően Core i3-3120M vagy Core i5-3230M típusú processzornak adhat helyet.

Az alaplap két So-DIMM memóriafoglalattal rendelkezik, amelyekbe maximum 8 GB-nyi DDR3-1600 MHz-es rendszermemória pakolható. Az adatok tárolásáról egy 2,5 colos SATA 6 Gbps-os merevlemez gondoskodik, ami 1 TB-nyi tárhelyet biztosít - persze opcionálisan akár 2,5 colos SSD meghajtót is kérhetünk helyette. Az új egybegép szerencsére nem csak az adott processzorban lapuló Intel HD Graphics IGP-re támaszkodik, ugyanis a kínálat részét képezi egy GeForce GT 740M típusú, 2 GB-nyi GDDR3-as fedélzeti memóriával ellátott mobil videokártya is. A két videó vezérlő között az Nvidia Optimus technológiája váltogat a pillanatnyi igényeknek megfelelően, teljesen észrevétlenül, így a rendszer energiahatékonyan üzemel.

Alap esetben DVD Super Multi optikai meghajtó jár az Adora24-hez, ám helyette akár Blu-ray kombó meghajtót is lehet kérni - némi felárért. Az új egybegép Gigabites Ethernet portot és 802.11b/g/n típusú WiFi adaptert egyaránt kapott. A kiváló hangzásról két darab, egyenként 4 wattos terhelhetőségű beépített hangszóró gondoskodik, amelyek mögött a Creative Sound Blaster Cinema technológiája is felsorakozik.

Az egybegép három az egyben memóriakártya-olvasót (SD, MMC, MS), négy darab USB 3.0-s portot, két darab USB 2.0-s portot, valamint egy fejhallgató kimenetet és egy mikrofon bemenetet kínál. A sorban egy HDMI bemenet is jelen van, amellyel a rendszer egyszerű monitorként használható, így másik PC, vagy akár PS3-as, illetve XBOX360-as játékkonzol is hozzá kapcsolható. Az újdonság a felsoroltak mellett egy két megapixeles felbontású Full HD webkamerát is tartalmaz.

Az 583,28 x 424,55 x 32,95 milliméteres mérettel érkező Adora24 nagyjából 7,5 kilogrammot nyom a mérlegen. A rendszer tápellátásáról egy 120 wattos külső tápadapter gondoskodik. A termék igény esetén billentyűzettel és egérrel is kérhető, sőt, ha szükséges, akár TV tunerrel is felszerelhető. Hab a tortán, hogy a VESA támogatás jóvoltából az MSI Adora24 fali tartókonzolon vagy speciális, flexibilis fali karon is helyet kaphat.

Az MSI Adora Magyarországon várhatóan augusztus közepétől válik elérhetővé, ajánlott végfelhasználói ára pedig 344 990 forint lesz.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward