Univerzális Windows Skype appot készít a Microsoft

Az új Skype a letisztultságra, a modern megjelenésre, illetve az egyszerű és gyors használhatóságra koncentrál, de sebesség terén is fejlődni fog.

Univerzális Windows Skype appot készít a Microsoft

A Skype manapság is sokak körében népszerű, igaz, az alkalmazás asztali kiadása elég régóta egyhelyben toporog, így időszerű lehetne alaposabban átgyúrni. A Microsoft pontosan erre készül, méghozzá úgy, hogy két legyet üt egy csapásra: egyrészt készül egy új, modernebb dizájnnal rendelkező kiadás, másrészt viszont nem csak a külcsín fejlődik, hanem a belbecs is, ugyanis a friss Skype app a vállalat Univerzális Windows Platformjára költözik.

Az átdolgozott és alaposan megújult univerzális Skype alkalmazás első körben csak a Windows Insider programban résztvevő Windows 10 tesztelők számára lesz elérhető, érkezésére pedig az elkövetkező hetek folyamán számíthatunk.

A Microsoft tavaly november óta gyűjti a felhasználói visszajelzéseket, amelyek alapján hamar kiderült, hogy noha a mobileszközök felhasználóinál tökéletesen működik az „egyféle feladat, egyféle alkalmazás” módszer, a felhasználók elvárásai az adott rendszer képátlójának növekedésével egyértelműen változnak. Itt már egyre fontosabbá válik a multitasking, azaz a többféle feladat egyidejű elvégzésének lehetősége, valamint a „kevesebb külön alkalmazás a jobb” elv is előtérbe kerül. Éppen ezért készül a Skype univerzális változata, amely egy ablakon belül többféle feladat elvégzésére ad lehetőséget, valamint felhasználói kezelőfelülete is letisztultabb, áttekinthetőbb lesz. A szükségtelen és duplikált menüket eltávolították, a globális menüpontokat pedig egyetlen nagy „Settings/Beállítások” menübe csoportosították, de a későbbi kiadásokban kontextus menük is megjelennek.

A fejlesztők egyszerűbbé és gyorsabbá teszik a Skype használatát, valamint a funkcionalitást is jelentősen kibővítik az elkövetkező időszakban. Lehetőség lesz például csoportok és csoportüzenetek létrehozására, de csoportos hang- és videó alapú beszélgetések is kezdeményezhetőek lesznek egy ablakból. Megoszthatóak lesznek a különböző fájlok, de akár a kijelző tartalma is, sőt, még a videó alapú üzenetek is. Ezzel együtt az alkalmazás rugalmasabb és gyorsabb is lesz: alkalmazkodni fog az adott konfiguráció kijelzőjének képátlójához, illetve felbontásához.

A Microsoft első körben az asztali számítógépekre, a noteszgépekre és a táblákra teszi elérhetővé a Skype tesztverzióját, de később a Windows 10 Mobile felhasználók is bekapcsolódhatnak majd a tesztelésbe.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward