Újraírják a Brooklyn Nine-Nine nyolcadik évadát az amerikai tüntetések miatt

A rendőrös sorozatra is hatással voltak a George Floyd halála utáni tüntetések.

Újraírják a Brooklyn Nine-Nine nyolcadik évadát az amerikai tüntetések miatt

A Brooklyn Nine-Nine egy egészen vicces sitcom rendőrökkel a főszerepben, ahol alapvetően tényleg szórakoztató karakterek adják ki a felhozatalt, könnyed stílusban. Érdekes módon ennek ellenére a FOX az ötödik évad után törölte a sorozatot, hogy aztán átvegye az NBC, ahol azóta is rekord nézettségeket ér el, és egyelőre a vonat nem áll meg.

Legfeljebb egy kicsit lelassul, legalábbis az Egyesült Államokban tapasztalható tüntetések és felfordulások miatt.

Mindenféle politikai kommentár nélkül állapítható meg a tény, hogy a George Floyd halála utáni események így vagy úgy, de nagyon komoly hatással voltak a szórakoztatóiparra is. Az olyan realityket, mint a Cops és a Live PD egy az egyben törölték a csatornák, különböző filmeket rögtön levettek a különböző szolgáltatók, míg néhány más sorozatoknak csak bizonyos epizódjai váltak elérhetetlenné.

A Brooklyn Nine-Nine stábja azért nem ment el odáig, hogy önként felmondjon és ott hagyja a zsíros fizetését, úgyhogy inkább gyorsan adományoztak 100 ezer dollárt valamelyik kapcsolódó szervezetnek, hogy támogassák a Black Live Matters mozgalmat, ezt követően pedig komoly változtatásokat kezdtek el eszközölni a sorozaton.

Mint azt az egyik főszereplő, Terry Crews elmondta, a teljes stáb nagyon komoly beszélgetéseket folytatott a témában, és hogy nagyon remélik, hogy idén valami igazán átütőt tudnak produkálni. Az mindenesetre biztos, hogy a nyolcadik évad alapjaiban változik meg:

"Már négy epizódot teljesen megírtunk, azonban mindegyik forgatókönyvet kidobtuk a kukába. Teljesen újrakezdjük az egészet, azonban még nem egészen tudjuk, hogy milyen irányba is kellene elvinni ezt az egészet" - nyilatkozta a színész.

Nyilván a jelenlegi helyzetben rendkívül kényelmetlen egy rendőrös sitcomot tovább vinni, ráadásul a Brooklyn Nine-Nine nem először karolt fel különböző aktuális témákat: a negyedik évadban előkerült a rendőrök által végzet faji alapú profilozás, a hatodik évadban pedig egy epizódot a #MeetToo mozgalom inspirált. A rajongók közül ezeket a döntéseket (és a mostanit) bátor húzásnak tartják, és a műsor merészségét és változatosságát erénynek gondolják, míg más rajongók inkább felháborodtak.

Az mindenesetre korábban kiderült, hogy a Brooklyn Nine-Nine forgatása augusztusban kezdődött volna, ezt azonban a koronavírus-járvány miatt semmiképp sem tudták volna elkezdeni időben. Legalábbis eredetileg azt gondolták, hogy nem fogják tudni, azonban mivel közben már újraindult a filmipar, ismét mennek a forgatások, így gyaníthatóan inkább a forgatókönyvek újraírása állhat majd a késés hátterében.

Neked ajánljuk

Kiemelt
Csak gépösszerakó
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap