Ujjlenyomat-olvasót kaptak a Samsung legfrissebb külső SSD-i

Az új meghajtók nem csak ezért különlegesek, hanem azért is, mert elsőként használhatják a gyártó legmodernebb NAND Flash memórialapkáit.

Ujjlenyomat-olvasót kaptak a Samsung legfrissebb külső SSD-i

A Samsung egy új, több szempontból is különleges SSD sorozatot mutatott be, amely a Portable SSD T7 Touch nevet viseli. Az újdonságok a 2017. augusztusában piacra dobott Portable SSD T5 sorozat utódjaként érkeznek, és ismét USB 3.1 Gen2 Type-C porttot használnak, azaz meglehetősen gyorsak. később persze normál Portable SSD T7 sorozatú megoldások is érkeznek, no de ne szaladjunk ennyire előre.

A Portable SSD T7 Touch modellek kompakt kivitelben érkeznek, fedélzetükön egy PCIe NVMe típusú SSD részleg teljesít szolgálatot, amelyet egy USB 3.2 Gen2 hídchip ültet az USB portra. A család esetében 1050 MB/s-os folyamatos maximális olvasási-, valamint 1000 MB/s-os folyamatos maximális írási tempóra számíthatunk. Annak érdekében, hogy az adatok biztonságban lehessenek, a ház rejt egy ujjlenyomat-olvasót is, így a 256-bites AES adattitkosítással ellátott tartalmakhoz csak akkor férhetünk hozzá, ha azonosítjuk magunkat.

Galéria megnyitása

A jelek szerint ezek az SSD meghajtók már a Samsung legújabb, hatodik generációs, 136 cellaréteget tartalmazó V-NAND memórialapkái köré épülnek. Ezzel a Portable SSD T7 Touch lehet az első olyan Samsung SSD sorozat, amely a legmodernebb V-NAND technológiát használja. A gyakorlat nem példa nélküli, hiszen anno a Portable SSD T5 család is úttörő volt a maga kategóriájában, ugyanis elsőként alkalmazhatta a 64 cellarétegből álló V-NAND Flash memórialapkákat.

A 85 milliméter hosszú, 57 milliméter széles és mindössze 8 milliméter vastag SSD meghajtók nagykából 58 grammot nyomnak a mérlegen. A csomag természetesen nem csak USB-C, hanem USB-A kábelt is rejt, így nem csak a legmodernebb konfigurációkkal használhatóak a termékek – azt azonban figyelembe kell venni, hogy régebbi USB szabványok esetén jelentősen lassabbak lesznek az adattárolók.

Az új sorozatban 500 GB-os, 1 TB-os és 2 TB-os modellek lapulnak, amelyek sorrendben 130, 230 és 400 dolláros áron kerülnek forgalomba, méghozzá 3 év jótállás mellett. Az új meghajtók még ebben a hónapban megjelenhetnek az üzletek polcain ezüst és fekete kivitelben. Az ujjlenyomat-olvasó nélküli Portable SSD T7 sorozat majd csak később, a második negyedév folyamán debütálhat, az viszont még rejtély, pontosan mennyibe kerülnek majd az egyes tagok.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap