Újjászületett az androidos Skype

A Microsoft alaposan átdolgozta az androidos Skype-ot, így az megbízhatóbban, gyorsabban üzemel és kényelmesebben használható.

Újjászületett az androidos Skype

A Skype már egy ideje a Microsoft tulajdonában van, a cég pedig alaposan ki is használja a népszerű VoIP alkalmazásban rejlő lehetőségeket. A Skype és a Microsoft felhasználói fiókok egybeolvasztása már megtörtént, most pedig megérkezett a Skype androidos kiadásának legfrissebb változata, amely elődjéhez képest gyakorlatilag újjászületett.

A Skype 4.0-s változatát a szoftvermérnökök az alapoktól újragyúrták, így a szoftver gyorsabb és megbízhatóbb lett, mint a korábbi kiadások, plusz ezzel együtt kezelése is kényelmesebbé vált. A teljesen megújult szoftver felhasználói kezelőfelülete is alaposan megváltozott, így most már az androidos Skype is Modern UI stílusú felhasználói kezelőfelülettel rendelkezik, csak úgy, mint Windowsos társa. Az új alkalmazás elkészítésénél a Microsoft szakemberei a Windows Phone 8-as változatból is merítettek némi ihletet, sőt, néhány lapot konkrétan át is vettek onnan.

A Microsoft állítása szerint az új Skype alkalmazás a beszélgetéseket helyezi előtérbe. A szoftvert úgy alakították ki, hogy minden fontos funkció egyszerűen elérhető legyen. Az alkalmazás megnyitása után megjelenik a legfrissebb beszélgetések listája. A megfelelő beszélgetés kiválasztása után onnan folytathatjuk a csevegést, ahol legutóbb abbahagytuk. Ha a listán lévő kontaktjaink valamelyikére bökünk, egy új beszélgető ablak nyílik, de ezzel együtt a videó chat és a hang alapú hívás lehetőségének opciója is feltűnik - a lehetőségekkel egyetlen érintéssel élhetünk.

A jelek szerint a Microsoft az androidos Skype átgyúrásától azt várja, rövidesen még több felhasználó kezdi el használni a népszerű VoIP szoftvert. Az androidos Skype felhasználók tábora nemrégiben lépte át a 100 milliós határt - nem véletlen hát, hogy az alkalmazás pont most újult meg. Az iOS-re szánt Skype esetében nem tudni, lesz-e a fentiekben említetthez hasonló átalakulás. Nem lennénk meglepve, ha a Microsoft az iOS felhasználók helyett továbbra is inkább az androidos táborra, illetve saját windowsos felhasználóinak kiszolgálására fókuszálna.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward