Újjáéled a King's Quest széria

A Sierra Entertainment klasszikus PC-s kalandjáték szériája visszatérésre készül, méghozzá a Telltale Games keze által.

Újjáéled a King's Quest széria

A Sierra Entertainment klasszikus PC-s kalandjáték szériája visszatérésre készül, méghozzá a Telltale Games keze által. A stúdiót arról ismerjük, hogy szereti mini-sorozatként "adni" játékait, ez az új King's Quest esetében sem lenne másként. A Joystiq-nak adott interjújában Steve Allison, a cég marketing főnöke elárulta, hogy a játék multiplatform lesz.

Körülbelül ugyanazt kell elképzelnetek King's Quest köntösben, mint amit a Tales of Monkey Island-del is prezentáltak nekünk. Egyelőre mást nem igazán tudunk, a júniusi E3 alkalmával számíthatunk majd részletekre.

Amennyiben a játék címe nem mond nektek semmit, ajánljuk figyelmetekbe PC-s játéktörténelem sorozatunkat, annak is az 1990-es évről szóló kiadását, ekkor írtunk róla ugyanis először. Ez persze nem azt jelenti, hogy ekkor debütált a játék, a széria ugyanis elég régi. Hogy mikor jelent meg az első? Még 1984-ben... ezt 7 folytatás követte és számos port, valamint két sikeres spin-off, a Police Quest és a Space Quest.

Azoknak pedig, akik ismerik a sorozatot, és nosztalgiáznának egyet érdemes ellátogatniuk az AGD honlapjára, mert ők lelkesen újítgatják a széria első részeit (az első kettő kész, a harmadik fejlesztés alatt van). Itt lehet őket megtekinteni.

A Telltale egyébként igen elfoglalt mostanság, talonban van nekik egy Walking Dead és egy Jurrassic Park játék is, valamint még folytatás alatt van a Fables és Back to the Future is. Itt még nincs vége a sornak, ugyanis bejelentették a 2010-es Puzzle Agent folytatását is! A Puzzle Agent 2 idén nyáron jön PC-re, PS3-ra és iOS eszközökre. Aki nem ismeri, annak valami olyasmit kell elképzelnie, mint a Professor Layton sorozat, tele van fejtörőkkel.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward