Újdonságok a hordozható készülékek világából

Újdonságok a hordozható készülékek világából

A tábla PC-k és az e-könyv olvasók piacán egyre nagyobb a mozgolódás, egyre több vállalat mutatja a közeljövőben megjelenő gépeit. Legfrissebb hírcsokrunkban a Lenovo iPad-rivális készülékéről, az ASUS EP101TC típusjelzéssel ellátott tábla konfigurációjáról, valamint a Sharp e-könyv olvasójáról számolunk be.

A Lenovo az iPad skalpjára hajt, de egyelőre csak Kínában

A gyártó az idei év vége felé mutatja be saját iPad-rivális készülékét, amely a LePad nevet fogja viselni. A termékről egyelőre túl sok információ nem áll rendelkezésre, sőt, azt is mondhatnánk, hogy semmit sem tudni róla. Az újdonságot a gyártó azért szeretné Kínában és az ázsiai térségben piacra dobni, mert arrafelé az iPad még nem igazán terjedt el, és az Apple stratégiáját eltekintve nem is nagyon fog, hiszen a cég erre a területre nem helyez nagyobb hangsúlyt.

A Lenovo illetékesei ezt felismerve döntöttek úgy, hogy elkészítik a LePad-et, amelyen a méltán népszerű Android operációs rendszer teljesít majd szolgálatot. A gyártó azzal kapcsolatban, hogy a világpiacon elérhető lesz-e a későbbiekben a konfiguráció, egyelőre nem kívánt nyilatkozni.

[bold]Az ASUS tábla PC-je hátat fordít a Windows Embedded Compact 7-nek

[/bold]

Az ASUS készülő tábla konfigurációiról és érdekes noteszgépeiről már hónapokkal ezelőtt beszámoltunk, akkoriban az Eee Pad EP101TC modellről is érkezett néhány információ morzsa. Korábban úgy volt, hogy a szerkezet a Windows Embedded Compact 7 operációs rendszerre fog alapozni, ám a gyártó meggondolta magát és a Microsoft megoldása helyett inkább a Google népszerű szoftvere, az Andoid felé fordult. A kis szerkezeten ennek a döntésnek köszönhetően az Android 3.0-s kiadása lesz majd jelen.

Maga a gép egyébként 10 hüvelykes képátlójú érintőkijelzővel érkezik és összesen 675 grammot nyom a mérlegen. Az Eee Pad EP101TC érkezésére 2011 első negyedévében számíthatunk, de a konfiguráció a 2011-es CES alkalmával már szinte biztos, hogy bemutatkozik a nagyérdemű előtt.

Ütős e-könyv olvasókkal és e-könyv áruházzal jelentkezik év végén a Sharp

A japán gyártó legfrissebb közleményében kifejtette, hogy hamarosan belép az e-könyv olvasók piacára, méghozzá nem is akárhogyan. A vállalat új készülékekkel, egy e-könyv áruházzal és egy új formátummal próbálja majd rabul ejteni a felhasználókat.

Az új készülékekről egyelőre csak annyi tudható, hogy kétféle modell egészen biztosan piacra kerül: a Sharp illetékesei egy 5,5 hüvelykes és egy 10,8 hüvelykes képátlójú e-könyv olvasó prototípust mutattak be. A gépek pontos specifikációt egyelőre homály fedi, mint ahogy azt is, hogy pontosan milyen keretek között üzemel majd az e-könyv áruház.

A gyártó a kérdések megválaszolása helyett inkább rátért a másik fontos témára, azaz az új platformra, amely köré e-könyv olvasói épülnek. Az olvasók és az e-könyv áruházban található alkotások egyaránt az XMDF (ever-eXtending Mobile Document Format) szabvány köré épülnek majd, ami nem csak szöveg, hanem képek, animációk, valamint videók megjelenítését és lejátszását is lehetővé teszi, sőt, még audió támogatást is magában foglal. A szabványt támogató eszközök az adott tartalmat automatikusan úgy jelenítik meg, hogy az betöltse a rendelkezésre álló képteret, így az olvasó a lehető legjobb felhasználói élményben részesül. A letisztult felhasználói kezelőfelület és a szabvány által kínált lehetőségek új színt vihetnek az e-könyv olvasók piacára, ahol a készülékek népszerűsége most, ha lassan is, de töretlenül növekszik.

A vállalat több kiadóval is együttműködik majd a jövőben, hogy a szolgáltatás zökkenőmentesen üzemeljen és az új e-könyv olvasók népszerűek lehessenek a felhasználók körében. A Sharp a témával kapcsolatban további tájékoztatást későbbre ígért.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward