Újabb MeeGo-s Nokiák érkezhetnek?

Érdekes hírek láttak napvilágot az elmúlt napok során. Egyes pletykák szerint, a Nokia újabb olyan okostelefonokon dolgozik, melyen a MeeGo/Harmattan operációs rendszer teljesíthet majd szolgálatot. Sajnos pontos adatok konkrét termékekről egyelőre nincsenek.

Újabb MeeGo-s Nokiák érkezhetnek?

Érdekes hírek bukkantak fel az elmúlt napok során. Egyes pletykák szerint a Nokia újabb olyan okostelefonokon dolgozik, melyen a MeeGo/Harmattan operációs rendszer teljesíthet majd szolgálatot. Sajnos pontos adatok konkrét termékekről egyelőre nincsenek.

A hír elindítója, egy szinte biztosnak mondható, bennfentes forrásra hivatkozik. A Netbooknews.com internetes hírportál elmondása szerint, egy, a Nokia "Next Billion" nevű fejlesztői csoportjában dolgozó mérnöktől származnak az információk. Ennek a projektnek pedig az a célja, hogy a széles tömegek számára elérhető, olcsó alternatívát dolgozzanak ki. Így adja magát, hogy a következő MeeGo-s modellek az alacsonyabb árszegmenst vehetik majd célba. Ez a jelenlegi egyetlen ilyen operációs rendszerrel felvértezett eszközről, az N9-ről aligha mondható el, vagyis merőben más megoldásra lehet számítani. Egyelőre messzemenő találgatásba felesleges belemenni, mindenképpen érdemes megvárni, hogy a finnek mit reagálnak a kiszivárgott információra.

Érdemes megemlíteni, hogy a Nokia korábban már bejelentett egy olyan tervezett rendszert, mely a Symbian S40 helyét venné át. Ez a Meltemi néven elhíresült fejlesztés is a MeeGo-hoz hasonló Linux alapokat kaphat. Ezért nem zárható ki, hogy ez az operációs rendszer hallatott magáról tavaly október után most először. Bármelyik operációs rendszerről is legyen szó, úgy tűnik, hogy a Qt platform valamilyen formán (Qt, vagy Qt Quick) továbböröklődik. Ez pedig mindenképpen jó hír a fejlesztők, és a felhasználók számára is.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward