Újabb Intel útiterv szivárgott ki

Az Intel háza tájáról ezúttal a vállalat asztali alaplapokat tartalmazó útiterve szivárgott ki, amelyből megtudhatjuk, hogy mire számíthatunk a következő év első feléig, már ami az újdonságokat illeti. Pontos megjelenési időpontokat ne is várjunk, de a korábbi pletykák megerősítésére, vagy megcáfolására kiválóan alkalmas a dia. Lássuk a "titkokat".

Újabb Intel útiterv szivárgott ki

Az Intel háza tájáról ezúttal a vállalat asztali alaplapokat tartalmazó útiterve szivárgott ki, amelyből megtudhatjuk, hogy mire számíthatunk a következő év első feléig. Pontos megjelenési időpontokat ne is várjunk, de a korábbi pletykák megerősítésére, vagy megcáfolására kiválóan alkalmas a dia. Lássuk a "titkokat".

Az idei év végéig már biztos, hogy megjelenik az Intel Sandy Bridge-E processzorcsaládja, valamint a hozzá tartozó asztali platform is, amelynek alapját az X79-es lapkakészlettel ellátott alaplapok képezik. A negyedik negyedévben két Extrém sorozatú Intel alaplap debütál, amelyek közül az egyik a DX79SI, a másik pedig a DX79TO nevet viseli. Ebből adódóan már teljesen biztos, hogy az Intel partnerei is bemutatják majd ebben az időszakban saját X79-es alaplapjaikat. Az idei év második felében megérkezik néhány új Intel Atom alaplap is, amelyek között egy Marshalltown kódnévvel ellátott példány is lapul.

2012 első fele szintén mozgalmas lesz. Az év elején - várhatóan március/április környékén - befutnak az Ivy Bridge processzorok, amelyek a Sandy Bridge modelleket váltják, de a már meglévő LGA-1155-ös alaplapokkal kompatibilisek lesznek. Az új processzorokhoz természetesen nem csak a hatos sorozatú lapkakészlettel ellátott, friss BIOS-szal felvértezett alaplapokat használhatjuk, hanem a kifejezetten hozzájuk tervezett megoldásokat is. A hetes sorozatú alaplapok között két lapkakészlet kap helyet - legalábbis az átlagfelhasználóknak szánt megoldásokat tekintve.

Az egyik a H77-es nevet viseli, míg a másik a Z77-es névre hallgat. Előbbi alaplap tuning funkcióktól mentesen érkezik - csak úgy, mint napjainkban a H67-es példányok -, a Z77 viszont már tuning szolgáltatásokat is kínál, sőt, még a gyártó Smart Response technológiáját (SRT) is támogatni fogja, ami elsőként a Z68-as lapkakészlettel debütált. A H77-es és Z77-es alaplapok egyaránt rendelkeznek FDI linkkel, azaz segítségükkel ki lehet majd aknázni az adott Ivy Bridge processzor integrált videó vezérlőjében rejlő lehetőségeket. A Z77-es alaplapok között szinte biztos, hogy lesznek olyan modellek is amelyek videó kimentek nélkül érkeznek, csak úgy, mint manapság egyes, Z68-as lapkakészlettel ellátott társaik. Az Intel kínálatában két darab Extrém és két darab Média sorozatú Z77-es alaplap lesz jelen a hivatalos rajt után.

Az üzleti felhasználóknak szánt lapkakészletek között a Q77-est találjuk majd, ami speciális, a vállalati szegmens számára hasznos és nélkülözhetetlen extra szolgáltatásokat vonultat fel.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward