Shop menü

ÚJ TERMÉKKEL ÁLLT ELŐ A RAZER: ITT A CÉG ELSŐ FÜLMONITORJA

Egy kiváló hangzást nyújtó fülhallgatóról van szó, ami hosszú viselés mellett is kényelmese lesz, és kiválóan kiszűri majd a külső zajokat.
Szécsi Dániel
Szécsi Dániel
Új termékkel állt elő a Razer: Itt a cég első fülmonitorja

Razer Moray – ezen a néven kerül bevezetésre a vállalat első fülmonitorja, ami egészen más minőségi szintet képvisel majd, mint az eddigi fülesei, de nem is mezei zenehallgatásra szolgál majd. Ezt a profi videósoknak, streamereknek szánják, akik akár órákon keresztül a gép előtt ülnek. Az új in-ear monitor kiválthatja majd a fejhallgatókat.

A fülmonitorok világa alapvetően a zenészeket szolgálja ki, hangmérnökök és előadók használják ezeket a készülékeket, hogy teljes mértékben a zenére tudjanak fókuszálni. A fülmonitorokkal hatékonyan zárható ki a külvilág, miközben kiemelkedő minőségű hangzást lehet velük elérni. A Razer által leleplezett Moray is megfelelő lehet talán még zenészeknek is, de nem meglepő módon itt más közönség lesz a célkeresztben. A Razer elsődlegesen azért a gamerek igényeit igyekszik kiszolgálni különleges fülhallgatóval.

„Egész napos streamelés. Egész napos kényelem.”

A Razer úgy tervezte meg a fülmonitort, hogy az teljes mértékben kiszolgálja a felhasználói igényeket a minőség és a komfort szempontjából egyaránt. Az ergonomikus formának köszönhetően nagyon jól illeszkedik majd a Moray a fülkagylóba, a hallójáratba betolható szivacsos illeszték pedig teljesen felveszi majd a hallójárat formáját. Annak köszönhetően, hogy a sűrű, de puha szivacs hosszan benne lesz a fülben, nagyon jól fog szigetelni, de mégsem nyom majd.

Galéria megnyitása

Vezetékes eszközről beszélhetünk, ez nem egy Bluetooth-os kütyü. A kábelt a fülek mögött kell itt elvezetni, ami extra strabilitást és kényelmet nyújt, mivel nem fog az ember beleakadni, ha mozgolódik. A kábel olyan módon épül fel, hogy van memóriája, úgy marad majd, ahogy a felhasználó beigazítja, hogy a lehető legkényelmesebb legyen. Stabilan áll majd a fülben a Moray akár egészen intenzív mozgás során is, lényegében minden részével gondoskodik erről.

Galéria megnyitása

36 dB-es zajokat is képes kiszűrni a fülhallgató, mintha csak aktív zajszűrés lenne benne, de szó nincs erről. Itt a készülékhez fejlesztett szivacsos illeszték passzív zajszűrése képes arról gondoskodni, hogy az embert ne zavarják meg a környezeti hanghatások. Semmi nem tudja majd kizökkenteni a játékosokat a döntő pillanatokban, és kiválóan hallhatják a legapróbb zörejeket is.

Galéria megnyitása

A megfelelő hangzásról két meghajtó gondoskodik majd. Az ergonomikus héj alatt található egy kiegyensúlyozott armatúra és egy dinamikus hangszóró is, ezek együtt fogják megalkotni a teljes hangképet, ami így magas minőségű lesz akkor is, ha az egészen mély hangokról van szó, és akkor ha, ha a csilingelő magasakról beszélhetünk. Gyári adat szerint 20 Hz-től 24 kHz-ig tart a lefedett hangtartománya, de ebből nem lehet messzemenő következtetéseket levonni.

Galéria megnyitása

A Razer azt is kiemelte, hogy THX tanúsítványt kapott az újdonsága, de valójában önmagában ez sem jelent sokat. Sokkal fontosabb az, hogy a cég elmondása szerint könnyed, szellős tere lesz a fülmonitornak, nem fogja fárasztani az ember hallását, ami sok esetben szokott problémát jelenteni a hosszabb streameknél. A beszédhangot nagyon tisztán és élethűen adja majd vissza a monitor, és igazán magával ragadó élményben tudja majd részesíteni az embereket, ha a forrás is megfelelően gondoskodik erről.

Galéria megnyitása

A vállalat többféle méretű illesztéket mellékel majd a Moray mellé, sőt mi több, igazából megtartotta a vállalat a tartozékok között a szilikon harangokat is, ha valaki éppen ezzel szeretné használni a fülmonitort. Ha utcán is magával viszi az ember, akkor a szilikonos megoldást például könnyebb kivenni és betenni a fülbe.

Galéria megnyitása

Saját kemény tokot is kapott a Moray, amiben szétszedve lehet majd eltenni. A szerkezetről ugyanis a kábelt le lehet választani egy mozdulattal. Mint a legtöbb professzionális fülmonitor esetében, a kábelt egyszerűen lehet cserélni. Így amennyiben ez valahogy megtörne, nem kell a prémium fülhallgatót a kukába dobni, elég lesz csak a „madzagot” lecserélni rajta.

A Razer Moray már rendelhető az Egyesült Államokban, és július elején indul a szállítása. 130 dollárba kerül a termék, és aki fizet még 10 dollárt, az néhány nappal előbb veheti át, mint aki beéri az ingyenes szállítással.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére