Új, olcsó Ivy Bridge processzorok érkeznek

Friss, Ivy Bridge alapú tagokkal bővül a Celeron és a Pentium processzorcsalád.

Új, olcsó Ivy Bridge processzorok érkeznek

A következő év elején több új, Ivy Bridge alapokra építkező Celeron és Pentium sorozatú processzor is érkezik, amelyek igen kedvező árcédulát kapnak, cserébe azonban alapos karcsúsításon esnek át, már ami képességeiket és szolgáltatásaikat illeti.

A Biostar jóvoltából kiszivárgott némi információ az új, következő év első negyedévében érkező Celeron és Pentium processzorok specifikációjáról, így a várható ajánlott végfelhasználói áron kívül szinte minden lényeges információról lehullott a lepel.

Az Ivy Bridge alapú Celeron és Pentium processzorok Sandy Bridge alapú társaikhoz hasonló karcsúsításon esnek át. Az újdonságok Hyper-Threading és Turbo Boost támogatást nem kapnak, de emellett a Quick Sync Video motort, a Clear Video HD szolgáltatást, a Wireless Display támogatást és az AVX utasításkészletet is nélkülözniük kell – az efféle karcsúsítás ebben a kategóriában sajnos már-már megszokott dolog.

Felmerülhet a kérdés, hogy ha ennyi minden letiltásra kerül, akkor tulajdonképpen mi az, ami marad? Minden újdonság kap két darab, Ivy Bridge architektúra köré épülő processzormagot, egy beépített DDR3-as memóriavezérlőt, valamint egy Intel HD Graphics 2500-as sorozatú, új generációs integrált videó vezérlőt is. A harmadszintű megosztott gyorsítótár mérete a Celeron család tagjainál 2 MB, míg a Pentiumoknál 3 MB lesz. A többi paramétert a fenti táblázat összegzi.

A friss processzorok mindegyike Intel HD Graphics 2500-as sorozatú integrált videó vezérlőt alkalmaz majd. Hogy az egyes modellek jelenleg is forgalomban lévő elődjükhöz képest milyen előnyöket kínálnak? Ez az alábbi táblázatból derül ki.

Az új, Ivy Bridge sorozatú Celeron és Pentium processzorok a következő év első negyedévében jelennek meg. Persze Ivy Bridge alapú Pentium processzorok a G2100T és a G2120 személyében már manapság is rendelkezésre állnak.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward