Új módszerrel növeli tovább a Pixel-élményt a Google

Pixel funkció cseppek fognak érkezni, amik új lehetőségeket foglalnak magukban.

Új módszerrel növeli tovább a Pixel-élményt a Google

A Google amellett, hogy fejleszti az Android operációs rendszert, a Pixel okostelefonokat is forgalmazza, és az idei évben elkezdett igen erősen arra koncentrálni, hogy minél jobb eladásokat tudjon produkálni. A szoftveres oldalon is vannak egyedi képességei ezeknek a referencia mobiloknak. A jövőben pedig még több olyan megoldásra lehet számítani, amit csomagokban fognak megkapni az eszközök.

A „Pixel feature drops” címszó alatt bejelentett újdonságok közül az első dolog, hogy a Google Fotók felületén új szerkesztő eszközök jelentek meg. A speciális lehetőségeknek hála az emberek bármilyen fotónál tudják majd utólag módosítani a háttér elmosását, a mélységélesség hatását. Nem gond az sem, ha a kép nem portré módban lett megörökítve adott esetben akár évekkel korábban.

Galéria megnyitása

A Google egy tovább fejlesztett hívásszűrő szolgáltatást is bevezet a frissítéssel, ami egyelőre csak az Egyesült Államokban fog működni. Ennél a funkciónál a Google Assistant fog közbelépni az olyan esetek megelőzésére, amikor például érdektelen dolgokkal próbálják zavarni a felhasználót ismeretlen hívók. A bejövő hívások elemzése helyben fog zajlani.

Galéria megnyitása

A Duo videohívások bonyolítására szolgáló alkalmazást a Google egyre mélyebben integrálja az Androidba, és a Pixel feature drops csomaggal ide is csepegtetett némi újítást. A program képes arra, hogy kiemelten ráfókuszáljon a felhasználók arcára, és amikor pedig bejön egy másik személy is a képbe, akkor automatikusan korrigálni fogja a „keretezést”.

Galéria megnyitása

Továbbá lesz már folyamatosan szoftveres mélységélesség is a Pixel 2-től kezdve minden Pixel esetében. Tehát úgy néz majd ki a kép, mintha egy portrémódban lőtt fotó lenne. És még egy érdekesség a Google Duónál, hogy a Pixel 4 esetében a gépi tanulás gyenge kapcsolat esetén megpróbálja majd előre meghatározni a kapcsolati hibákat, és úgy korrigálni ezeket előre, hogy az minimális zavart keltsen a beszélgetésben.

Apróbb újítások, hogy a Pixel 3 és a Pixel 3a is biztosítani tudja majd a Live Caption funkciónak köszönhetően a hangok feliratozását. Ez a halláskárosultak számára nagyon hasznos lehet. A mobilokon a Fókusz módnak már ütemezést is lehet állítani, így magától elnémulhatnak a készülékek a kívánt időszakokban a felhasználó. A Pixel 2 és a Pixel 2 XL esetében pedig még több digitális jóléti újdonsággal számolhatnak a tulajdonosok.

Galéria megnyitása

Megjegyezte még a Google, hogy az Assistant a Pixel 4 modelleken több régióban is gyorsulni fog az angol nyelv használata esetén. És a helymeghatározás pontosabban, gördülékenyebben fog történni az aktuális Pixeleknél egy az eszközön futó algoritmusnak hála. Plusz a Pixel feature drops révén javult valamelyest a memóriakezelés, ami a párhuzamos programfuttatásnál érződni is fog.

A funkciókat a Google szó szerint több fronton fogja csepegtetni a következő hetekben. Lehet számítani a Pixeleknél időközi frissítésre és a Google Play Áruházon keresztül az egyedi alkalmazásfrissítésekre is. Állítólag negyedévente lehet majd ilyen funkcionális frissítési hullámokkal számolni.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap