Új lehetőséggel gazdagodott a Google Fotók

Új lehetőséggel gazdagodott a Google Fotók

A Google folyamatosan azon dolgozik, hogy a szolgáltatásaiban rendszeresen tudjon újat mutatni, friss lehetőségekkel szolgálni. És egyebek mellett a Fotók is rendszeresen gyarapodik olyan funkciókkal, amik hiánypótlóak, vagy éppen kényelmesebbé, egyszerűbbé tehetik a felhasználók számára az alkalmazást.

A Fotók szolgáltatás esetében a Google még a tavalyi év végén jelentette be a Direct megosztási lehetőséget, amit kihasználva az emberek könnyedén megmutathatnak különböző fényképeket, videókat egy másik Google Fotók felhasználónak a szolgáltatás keretein belül maradva. Egy privát csevegési felületen keresztül lehetett közvetlenül megosztani a felvételeket, és itt nem akadály az, ha például a két személy nem használja ugyanazt a csevegő appot például, plusz a képek és videók kiemelkedő minőség mellett tekinthetőek meg ilyen formában.

A Direct megosztást a Google eredetileg úgy oldotta meg, hogy csak egyesével lehetett különböző felvételeket megosztani másokkal ezen keresztül. Ezentúl viszont már albumok megosztása is egyszerűbben mehet majd, aminek valószínűleg sokan fognak örülni.

Az emberek általában albumokba rendezve tárolják a képeiket a fontosabb eseményekről, és például, ha meg akarták másoknak mutatni a nyaralásukon, esküvőjükön készült képeket, videókat a Direct révén, akkor egyesével kellett átküldeniük a kívánt tartalmakat. Az albumos megosztásnál pedig külön kellett hozzáadniuk a Google-fiókkal rendelkező embereket, akiknek hozzáférési jogot szerettek volna biztosítani. De ettől kezdve már alapértelmezett opció lesz a célirányos megosztás. Ez a Google szerint nagyobb kontrollt ad majd afelett, hogy kikkel van megosztva egy mappa.

Galéria megnyitása

Elmondta a Google, hogy a koronavírus-járvány globális kiterjedése óta jelentőse megnőtt a fényképmegosztásoknak a száma. A vállalat arról beszél, hogy vannak olyan régiók, ahol nagyjából 50 százalékkal több fényképet osztanak meg egymással az emberek. Éppen ezért továbbra is támogatja a cég a hagyományos, hivatkozásos megosztási formát is.

A Google Fotókról a linkeket használva egyszerűen lehet olyanoknak is megtekintési, vagy akár módosítási jogot biztosítani az online tárolt felvételekhez a mappákkal együtt, akiknek adott esetben nincs Google-fiókja sem, nem még Google Fotók hozzáférése. A hivatkozásokon keresztül egyszerűen böngészhetőek a fotók, videók, a jogosultsági beállítástól függően akár bárki számára. Az ilyen megosztási linkeket közzé lehet tenni akár dokumentumokban, honlapokon, és elküldhetőek üzenetben, e-mailben is.

Galéria megnyitása

Az új lehetőség a következő hetekben mindenkinek elérhető lesz, a meglévő megosztási opció pedig továbbra is ugyanúgy használható, mint eddig.

Google Fotók: Android | iOS

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap