Shop menü

ÚJ FUNKCIÓKKAL PÖRGETI FEL A YOUTUBE A SHORTSOT A NYÁRRA

Automatikus vágással, szövegfelismerővel és remixelhető remixekkel számolhatnak a továbbiakban a felhasználók.
Szécsi Dániel
Szécsi Dániel
Új funkciókkal pörgeti fel a YouTube a Shortsot a nyárra

A Shorts nagyon felfutott a YouTube-on, ami persze leginkább annak tudható be, hogy a platform igyekezett ezt a felhasználókra ráerőszakolni. Lépten-nyomon Shorts videóakt tolt a YouTube a nézők elé, és az algoritmus próbált olyan videókat kiemelni, amik virálisak, óriási érdeklődést, nézőszámot produkálnak.

Ma már a TikTok és az Instagram Reels mellett a YouTube Shorts is több millió órás nézettséget tud elérni napi szinten. Nagyon sokan rákaptak a rövid videókra, ez pedig magával hozza azt is, hogy a készítők igyekeznek a felvételeikből részleteket kiemelni a Shorts keretében. Hiszen a Shorts videókkal meg lehet fogni az emberek figyelmét, és amennyiben számukra érdekes tartalmat találnak, akkor talán élvezettel fogják megnézni a teljes videót, valamint a készítő többi munkáját is.

A normák videókból a formátumkülönbség miatt sok esetben eléggé nehéz Shorts változatot faragni. A YouTube már több vágási módszert is felkínál, de most jön egy új opció, ami nagy segítséget jelenthet. Az Android rendszerű készülékeken lesz elérhető az automatikus „layout” igazítás, ahol az alkalmazás magától beállítja a megfelelő formátumot, és képes menet közben lekövetni a felvétel szereplőjét.

Galéria megnyitása

Teljesen önállóan tudja megoldani a YouTube alkalmazás a Shorts új funkciójánál a dinamikus képarány állítást, a vágást, és szükség esetén a zoomolást. A tartalom felismerését követően képes lesz a lehető legjobb vágást létrehozni az app, konzisztensen egységes minőségi szintet tud nyújtani. A minőségibb Shorts tartalmakkal az elérést még tovább lehet javítani.

Narrátort is be lehet már vetni, a videók így még szélesebb közönség számára lehetnek élvezettel fogyaszthatók. Az új Text-to-Speech technológiát használva különböző hangokon lehet szövegeket felolvastatni a videókban. Kezdetben a YouTube négy különböző hangtípust nyújt választási lehetőségként. Ehhez egyszerűen csak fel kell venni szövegeket a videók készítése közben, és elérhető lesz az „Add voice” menüpont.

Galéria megnyitása

Tartalomgeneráló újítás lesz a Shortson, hogy széles körben bevetésre kerül az „Add Yours” matrica. Matricákat már korábban fel lehetett venni a videókra, a mostani opcióval pedig a felhasználók interakcióra lesznek sarkallva. Ki lehet majd tenni a nyaralós videókat úgy, hogy rápakol az ember egy matricát azzal a szöveggel, hogy „Mutasd meg, hogy telik a te nyarad.” Itt a matrica aljára kerül egy gomb a kamerával, és máris lehet felvenni rövid videót, vagy kiválasztható egy korábbi felvétel is akár.

Galéria megnyitása

Szórakoztató lehetőség, hogy a felvételeket már egy Minecraft effektes szűrővel is el lehet majd látni. Ezt a 15 éves Minecraft születésnapjára szánta a YouTube, és mivel a játéknak a mai napig nagy a rajongótábora, biztosan lesznek majd olyanok, akik ezt örömmel fogadják majd. Ennél lényegesebb újítás lesz, hogy a videókra pakolható feliratok különböző stílusúak lehetnek. A testreszabhatóság erősödni fog ezen a téren. Adott esetben lehet majd olyan feliratot rakni a képre, ami a gyengénlátóknak kényelmesebben olvasható.

Galéria megnyitása

Végül a Remix funkció is szintet fog lépni. Remixeket már egy ideje lehet csinálni, ezekben más Shorts videók kerülnek „újrahasznosításra”. Most pedig arról beszélhetünk, hogy már a Remxielt Shortsokat is lehet majd tovább remixelni. Így tovább fokozható a kreativitás és a kollaborációs tevékenység a vidóeózás során. A felhasználó a Remixeknél több lehetőségből választhat.

Galéria megnyitása

Már napi a 70 milliárd megtekintést is elérik a Shorts videók összességében, és ez a szám folyamatos emelkedésben van. Az új eszközökkel a felhasználók még inkább kedvet kaphatnak a rövid videók gyártásához, a szélesebb tartalomkínálat pedig egyre több embert érhet el.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére