Új frissítési menetrendet közölt a HMD Global a Nokia mobilok kapcsán

Mozgalmas hónapok jönnek még a felhasználók számára, és több eszköz is megkapja majd az Android 11 rendszert.

Új frissítési menetrendet közölt a HMD Global a Nokia mobilok kapcsán

A HMD Global szinte a kezdetek óta azzal hirdette a mobiljait, hogy azok az Android One platformot követik. Ez azt jelenti, hogy biztonsági javításokat legalább három éven keresztül kapnak, jelentősebb frissítésekből pedig két évig részesülnek. Az Android 11 frissítéssel azonban nem ment minden rendben.

A finnek már tavaly kiadtak egy frissítési menetrendet, de azt sajnos képtelenek voltak tartani. Több okból kifolyólag elcsúsztak a fejlesztések. Részben a koronavírus-járvány is közbe szólt, és technikai okai is voltak ennek, amit nem részletezett a HMD Global. Szerencsére az akadályok elhárultak, és az elmúlt időszakban már beindult a frissítések biztosítása.

Galéria megnyitása

Megkapta már az Android 11 operációs rendszert a Nokia 3.2, a Nokia 8.3 5G, a Nokia 8.1, a Nokia 4.2, a Nokia 2.2, a Nokia 2.3. Legutóbb a Nokia 2.4 esetében jelent meg az Android 11 operációs rendszer, de bőven vannak még olyan modellek, amik csak ezután kerülnek majd sorra.

A Google aktuális szoftveres környezetének köszönhetően az elérhető árú okostelefon felhasználói is képesek lesznek majd egyszerűen áttekinteni a beszélgetéseiket, hiszen az értesítési területen össze lesznek fogva a kommunikációval kapcsolatos applikációk. Igény szerint pedig extra prioritással bármilyen program kiemelhető a lista élére. Az Android 11-nél már egyszerűbb az IoT eszközöket menedzselni, és Buborékok használata is kényelmesebbé vált. Egyebek mellett a biztonság is javult, mivel itt már vannak egyszeri hozzáférési lehetőségek és a korábban kiadott engedélyek pedig maguktól visszaállnak egy idő után.

Galéria megnyitása

A felsorolt fejlesztésekből részesülnek majd azok a mobilok, amelyek még a későbbiekben fognak frissülni. Az Android 11 az aktuális negyedév során fog eljutni a Nokia 3.4, a Nokia 5.3, a Nokia 5.4, egy sor Nokia 1 szériás modellre is. Frissítésre vár a Nokia 1 Plus, a Nokia 1.3, valamint a Nokia 1.4 is. És még ezekkel sem zárul be a kör, ugyanis a harmadik negyedévre is marad néhány eszköz. A Nokia 6.2 és a Nokia 7.2 is nyáron kap majd Android 11-et, plusz a Nokia 9 PureView egykori zászlóshajó esetében is ez a helyet.

Galéria megnyitása

Bízunk abban, hogy a HMD Global ezt a frissítési listát már valóban képes lesz tartani, és nem úszik el a még fennmaradt mobiloknak az Android 11-re „hangolásával”. Több olyan készülék is van, amire az Android (Go edition) rendszer megy, és azoknál általában körülményesebb szokott lenni a frissítés, de reméljük, hogy most minden rendben fog menni.

Neked ajánljuk

Kiemelt
Csak gépösszerakó
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap