Shop menü

TÚL DRÁGA LENNE A PS VR2?

Török Roland
Török Roland
Túl drága lenne a PS VR2?

A Sony PS VR2 egyértelműen egy erős generációs lépés az előző PSVR headsethez képest, ám olyan hibákkal rendelkezik, ami miatt sajnos nem hozta az általam elvárt színvonalat. 

Az eszköz legnagyobb problémája viszont egyértelműen nem a képességeiben lakozik, hanem abban, hogy jóval drágábban adják, mint ami mellett egy átlagfelhasználó egyáltalán hajlandó lenne kísérletezni a virtuális valósággal. Egyszerűen túl nagy kockázat egy ilyen magasra árazott eszköz beszerzése, főleg úgy, hogy a piacon kapható legdrágább konzol megvásárlása nem opcionális, hanem kötelező elem. 

Éppen ezért talán nem meglepő, hogy a Bloomberg információi szerint az eladási mutatók nem is hozzák a várt számokat. 

Az első 6 hétben kevesebb, mint 270 000 egységet értékesítettek belőle, holott ugyanennyi idő alatt számítások szerint a Quest 2-ből 1-1.5 millió kellhetett el. 

A Sony bár korábban hivatalosan tagadta, de voltak arról pletykák, hogy visszább veszik a PS VR2 gyártását, mivel számításaik szerint nem fog belőle annyi fogyni, mint amennyit eredetileg  értékesíteni akartak. A Bloomberg szerint a Sony 2024 márciusára másfél millió PS VR2 eladásával számol, ami nem csak, hogy alacsony, de sokszoros elmaradásban van a konkurens Meta Quest 2 valós eladásaival szemben.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére