Shop menü

TOVÁBB CSÖKKENTETTE AZ IPAD ÁRÁT AZ APPLE

Az új modellek érkezése mellett más változás is történt az iPad kínálatban, és jó irányba indult el az Apple, bár az iPad mini nem találja a helyét a palettán.
Szécsi Dániel
Szécsi Dániel
Tovább csökkentette az iPad árát az Apple

Az iPad Pro és az iPad Air generációváltása azért is érdekes, mert a friss termékek kedvezőbb árakon kerültek a boltokba. Emellett pedig arról is beszámolhatunk, hogy a korábbi modelleknek az árát is kiigazította kicsit az Apple. De ez egyelőre még nem minden iPadre igaz ez, az iPad mini kilóg a sorból.

Eddig az Apple még forgalmazta a régi formátumú, elérhetőbb iPadet, ezt azonban most nyugdíjba küldte. Tehát a továbbiakban már nem lesz az Apple kínálatában olyan iPad, ami tovább őrzi a Touch ID gombot; mondhatni ezzel egy korszak lezárult. Viszont ez nem jelenti azt, hogy le kell lemondani az olcsóbb iPadről. Az elmúlt időszakban az Apple egyszer már csökkentette az iPadek árát, a kínálatban maradt 10. generációs iPad most ismét olcsóbb lett.

Galéria megnyitása

A kilencedik generációs, Touch ID gombos iPad régebben 194 ezer forintba került, és ezért az összegért csak 64 GB-os tárkapacitással szolgált. Idővel ezt 170 ezer forintra faragta le a vállalat. Ez volt a hivatalosan elérhető legolcsóbb iPad. A 10. generációs, keskeny kávás modellért az Apple eredetileg 260 ezer forintot kért, de ez tavaly 200 ezer forintra esett. Most pedig az a jó hírünk, hogy ez még olcsóbbá vált.

Az Apple már 180 ezer forintos összegért cserébe kínálja az iPadet.

Persze azt hozzá kell tenni, hogy ez továbbra is csak egy 64 GB-os tárhelyet nyújtó tablet, és „trükkös” módon nincs is belőle köztes, 128 GB-tal szerelt verzió, ami minden bizonnyal a legnépszerűbb választás lehetne. Akinek több hely kell, kénytelen megvenni a 256 GB-os kiszerelést, és ez még mindig 255 ezer forintot kóstál. Persze ez még így is jó, hiszen néhány napja még a 9. generációs iPad 256 GB volt 245 ezer forint, a szóban forgó modellért pedig 275 ezer forintot kért a vállalat.

Galéria megnyitása

A vásárlók a mostani árcsökkentés révén újra reálisabb áron juthatnak hozzá egészen jó táblagéphez, hiszen a 10,9 hüvelykes iPad már remek látványt nyújt, kompakt a kialakítása, és a kreativitás megéléséhez is jó lehetőségeket biztosít, ha az ember Apple Pencilt ragad. Lehet hozzá csatlakoztatni akár Magic Keyboard Folio tokot is, amivel még produktívabb lehet a tulajdonosa. Akár 5G modemmel is kérhető a szerkezet, így még nagyobb szabadságot biztosít, de ez 75 ezer forintos felárral jár.

Galéria megnyitása

Az iPadOS és a nagy felület révén remek multitasking lehetőségeket is nyújt a készülék, és az Apple A14 lapkának köszönhetően már a tempója is hibátlan lesz a legtöbb helyzetben az iPadnek. Akár már videószerkesztésre is befogható a 10. generációs táblagép, és a 12 MPixeles kamerája sem rossz, még 4K Ultra HD felvételek rögzítésére is alkalmas. A videókon pedig pillanatok alatt, helyben lehet alakítani, nem kell másik eszközt bevonni egyszerűbb szerkesztésekhez.

A másik kínálatban maradt iPad a mini variáns, de ezt most elkerülte az árcsökkentés, ami eléggé furcsa helyzetbe hozza ezt a terméket. Alighanem az Apple hamarosan itt is vágni fog az áron, mivel a jelenlegi kínálatban finoman szólva sem találja a helyét a 8,3 hüvelykes megjelenítővel és Apple A15 chippel szerelt termék.

Galéria megnyitása

250 ezer forintot kell kifizetni a hatodik generációs iPad Miniért, és ez még csak a 64 GB-os modell ára, a 256 GB-os kivitel 325 ezer forintot kóstál. Eközben az új iPad Air 11 (M2) már 300 ezer forintért megvásárolható 128 GB tárhellyel. Olyan, mintha a kis méretet kellene megfizetni. Az iPad Mini árát tavaly sem csökkentette az Apple, így már eleve indokolatlanul drágának érződött, most pedig már teljesen kilóg a kínálatból.

Összeségében örömteli, hogy a magyar vásárlók olcsóbban juthatnak modern iPadhez, és az is jó dolog, hogy a drágább modellek is jobb ár-érték arányt nyújtanak a felmenőiknél. Már csak arra várunk, hogy az iPad Mini helyzetét is rendezze az Apple.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére