Top Flow modellel bővül a Be Quiet! Dark Rock sorozata

A Dark Rock TF 220 wattos hűtőteljesítménnyel siet a felhasználók segítségére, magassága pedig mindössze 130,8 milliméter, így sok PC házba befér.

Top Flow modellel bővül a Be Quiet! Dark Rock sorozata

A Be Quiet! termékpalettája egy új, Top Flow típusú processzorhűtővel bővült, amelynek ventilátorai az alaplapra merőlegesen fújják a levegőt. A Dark Rock sorozatot erősítő modell neve egyszerűen Dark Rock TF lett (TF, mint Top Flow), felépítése pedig szokás szerint most is igényes, figyelemfelkeltő.

A Dark Rock TF nagy hűtőteljesítménye ellenére kompakt kivitelben érkezik. A 220 wattos hűtőteljesítményt egy 162,6 milliméter hosszú, 140 milliméter széles és 130,8 milliméter megoldás kínálja, amelynek magasságát a felső ventilátor levételével könnyedén 108,8 milliméterre csökkenthetjük, ha szükséges. A processzor felületével egy polírozott réztalp érintkezik, ami nikkelborítást kapott a korrózió elleni védelem és a még igényesebb megjelenés érdekében.

A talpazatból hat darab, egyenként hat milliméteres átmérőjű hőcső indul el a két hűtőtömbhöz – ezek közül az alsó 64, a felső pedig 62 darab alumínium lamellát tartalmaz. Mindkét hűtőtömb fölé egy-egy 135 milliméteres átmérőjű SilentWings ventilátor került – az alsó gyakorlatilag a két hűtőtömb között foglal helyet.

A 810 grammos processzorhűtő ventilátorai 22 milliméter magasak, csapágyazásuk pedig FDB típusú – utóbbi miatt élettartamuk a 300 000 üzemórát is elérheti. A PWM támogatással ellátott légkeverők maximális fordulatszáma 1400 RPM, maximális zajszintjük pedig 26,7 dB(A) – ekkor óránként maximum 113,8 köbméternyi levegőt tudnak megmozgatni. 75%-os fordulatszámnál a zajszint már 19,3 dB(A)-re, 50%-os fordulatszámnál pedig 11,9 dB(A)-re csökken, azaz a Dark Rock TF általános felhasználás esetén kifejezetten halk lehet – de komolyabb tuning alkalmával is a halkabb processzorhűtők táborát erősítheti.

Annak érdekében, hogy a ventilátorok motorjai által keltett rezgéseket csillapítsák, a ventilátorok alá gumibetéteket szereltek, amelyek elnyelik az amúgy is halk, nagyon simán futó hatpólusú motorok rezgéseit.

Az új processzorhűtő minden modern Intel és AMD processzorfoglalatra passzol, megjelenése pedig igencsak igényes: extraként még szálcsiszolt alumíniumból készített tetőlap is helyet kapott a felső hűtőtömb utolsó lamellája felett.

Az újdonságot Intel LGA-775, 1150, 1155, 1156, 1366, 2011 és 20113-as, valamint AMD Socket-AM2, AM2+, AM3, AM3+, FM1, FM2 és FM2+ processzorfoglalatra egyaránt fel lehet szerelni – egyedül Socket AM1-re nem passzol, de oda úgyis nagyon erős túlzás lenne alkalmazni.

A Dark Rock TF már elérhető kereskedelmi forgalomban, listaára pedig 86 euró.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward