Tőkeemelés a Genesisnél

Tőkeemelés a Genesisnél

A társáság alaptőkéjét új részvények zártkörű forgalomba hozatalával, pénzbeli hozzájárulás ellenében, legalább 283,33 millió forinttal, legfeljebb

833,33 millió forinttal emelik - áll a társaság közleményében.

A kibocsátandó új részvények kibocsátási értéke darabonként 3 euró, azaz a pénteki euróárfolyammal számolva 830 forint. Az új törzsrészvények száma legalább 566,66 ezer, és maximum 1,666 millió darab. A névérték egyenként 500 forint.

Az alaptőke-emelés hátterében a Genesis Energy és a Cogenco áprilisban aláírt közös szándéknyilatkozata áll. Ez tartalmazza azt a javasolt feltételrendszert, amelynek teljesülése esetén a Cogenco megvásárolja a Genesis Energy Nyrt Genesis Solar Espana és a Genesis Solar Singapore leányvállalatokban lévő teljes üzletrészét. A felek megállapodtak, hogy a tranzakciót legkésőbb 2009. június 30-ig lezárják, kivéve, ha a felek közben későbbi határidőben állapodnak meg.

A tranzakciónak számos előfeltétele van. Az igazgatótanács ugyanakkor egyetért azzal, hogy a Genesis Energy illetve a Genesis csoport számára elengedhetetlen további likviditás biztosítása, mert ennek hiányában a Cogenco-val kötendő üzleti konstrukciót nem lehet megvalósítani.

A Genesis Capital Management részvényes 1,7 millió euró értékű, az új részvények átvételére és azok pénzbeli ellenértékének szolgáltatására előzetes kötelezettségvállaló nyilatkozatot tettek.

A jegyzés időtartama július 17 és augusztus 14. között lesz.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward