Többnyelvű támogatást kapott a Google Hírek app

Így már a magyar nyelv mellé is lehet másik forrásnyelvet választani.

Többnyelvű támogatást kapott a Google Hírek app

Napjainkban már az emberiségnek több mint a fele beszél kettő vagy több nyelven a Google elmondása alapján. És a vállalat pedig arra törekedve, hogy minél több forrásból tudjon értékes információval szolgálni a felhasználók számára, most megoldotta, hogy a Google Hírek több nyelvvel is képes legyen egyszerre dolgozni.

A Google Hírek alkalmazást egészen sokan használják, ami nem a véletlen műve, ez egy korrektül működő, viszonylag gazdagon konfigurálható hírolvasó szolgáltatás. De egészen eddig csak egyetlen nyelven tudott hírekkel szolgálni, most azonban ez megváltozott, és elindult a többnyelvű hírszerzés támogatása. Ez számos esetben jöhet jól, például vannak, akik rendszeresen utaznak országok között, éppen ezért szeretnek képben lenni több régió aktuális eseményeivel, vagy nem a szülőföldjük élnek, hanem másik nyelvi területen, ám a híreket mindkét részről szeretnék követni.

A kétnyelvű funkció használatához a profilra kell koppintani, és a megjelenő menüben be kell lépni a beállításokba. Itt az Általános szekción belül a „Nyelvek és régiók, amelyek érdeklik” menüpontot kell megkeresni. A korábban kiválasztott elsődleges nyelv mellé egy alárendeltet lehet felvenni. Itt fontos, hogy nemcsak a nyelv választható, hanem a régió is, ami a nyelv mellett zárójelben jelenik meg. Szóval a felhasználónak azt a nyelvi beállítást kell megböknie, ami az általa fontosnak vélt régióhoz kapcsolódik – az angolnál például szolgálhat a Google Hírek indiai angol hírekkel vagy olyanokkal, amik az Egyesült Államokkal kapcsolatosak. A programon belül ki kell választani, hogy melyik nyelv legyen a kettőből az elsődleges, ezt a nyelvek melletti extra opcióknál lehet megadni.

Galéria megnyitása

Egyelőre csak kettő nyelv-régió vehető fel, de talán a Google a jövőben arra is lehetőséget nyújt majd, hogy ezt még tovább lehessen fokozni. Ha ez a beállítás megvan, akkor onnantól kezdve minden területen több nyelvből fognak érkezni a hírek, és nemcsak a hírfolyamra lesz ennek hatása, hanem például a napi összefoglalókra is. Ezt a program a mesterséges intelligenciájával a legfontosabbnak vélt hírekből állítja össze, és mutatja egy értesítés révén rendszeresen a készülék tulajdonosának.

Az új lehetőség az Android és az iOS operációs rendszerre szabott alkalmazásban is egyaránt megvan. Egyelőre nem minden nyelvvel lehet használni a friss beállítási opciót, világszerte 141 országban 41 különböző nyelvvel alkalmazható a Google Hírek vegyes nyelvi beállításban. De a keresőóriás azon van, hogy ezt a lehetőségeihez mérten folyamatosan bővítse.

Google Hírek: iOS | Android

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap