Shop menü

TITÁN OKOSÓRÁVAL RUKKOLT ELŐ A XIAOMI IS, ÍME A WATCH S4 SPORT

Miután az Apple Watch Ultrára válaszul befutott a Galaxy Watch Ultra, a Xiaomi is előrukkolt egy hasonló eszközzel.
Szécsi Dániel
Szécsi Dániel
Titán okosórával rukkolt elő a Xiaomi is, íme a Watch S4 Sport

A karórák körében a titán már egy hosszú ideje alkalmazott alapanyag, de mivel magas a költsége, így hétköznapinak egyáltalán nem tekinthető. A titán ideális az okosórák számára is, mivel ezzel úgy lehet alacsonyan tartani a tömeget, hogy közben a kész termék strapabíró marad. A Samsung nem rég állt elő a Galaxy Watch Ultrával, ami titánból készült, most pedig már a Xiaomitól érkezett egy ilyen eszköz.

A titán tokba tervezett Watch S4 Sport földön, vízen, levegőben képes lesz megbízható társként üzemelni. Az újdonság ténylegesen búvár minősítéssel rendelkezik a PADI révén, megfelel az EN13319 előírásoknak, akár 40 méter mélyre is lehet vele merülni anélkül, hogy baja esne. A nevében a Sport jelző itt nem dísz, a Xiaomi a Suunto nevű sportóragyártóval kollaborációban dolgozva itt olyan új funkciót nyújt, mint például a laktát szint követése, amivel elkerülhető a szervezet túlterhelése.

Galéria megnyitása

A Watch S4 Sport egy 1,43 hüvelykes megjelenítőt használ, ami természetesen AMOLED technológiás, de itt ennél nagyobb hangsúlyt kapott, hogy akár 2200 nites fényerőre képes. Ennek köszönhetően az intenzív napsütés mellett is jól leolvasható marad a képernyő. A HyperOS felületet használja a Xioami új sikervárományosa, amiből a legtöbbet a cég saját HyperOS rendszerű mobiljaival lehet majd kihozni.

Galéria megnyitása

Biztosított itt a legtöbb megszokott okosórás funkció, kezdve az értesítések és a hívások kezelésétől a sportmódokon át az olyan egészségügyi extrákig, mint a menstruációs ciklus követése vagy az esés, baleset érzékelés. Több mint 150 sportmód áll majd a felhasználók rendelkezésére, és a Suunto közreműködésével minden eddiginél jobb teljesítményértékelési rendszer is biztosított lesz a Watch S4 Sport keretében. Túrázók offline térképet is magukkal hordozhatnak majd az új karórájukon.

Galéria megnyitása

Remek kapcsolati lehetőségekkel szolgál a Watch S4 Sport, nemcsak Bluetooth és Wi-Fi van benne, hanem egy többsávos, precíz GPS egység is, ami támogatja egyebek mellett a Galileo rendszert. Továbbá biztosított az NFC chip, így a mobilfizetési szolgáltatások kihasználásának sem lesz akadálya, de akár autónyitásra is lehet majd használni. Végül az eSIM támogatás sem maradt ki a sorból, ami nemcsak az adatkapcsolat, hanem a kommunikáció szempontjából is fontos, lehet az órával telefonálni.

Galéria megnyitása

A Watch S4 Sport elől és hátul is zafírkristály üveggel lett lefedve, ennek köszönhetően is jól bírja majd a strapát, nem kell attól tartani, hogy egykönnyen megkarcolódik a felülete. Szilikon, fluoroelastomer, nejlon szövet vagy titán szíjjal is megvásárolható lesz a Xiaomi friss okosórája. A szíjakat pillanatok alatt lehet majd cserélni a gyorsstiftnek köszönthetően. Így akár alkalomhoz illően is váltogathatja majd az ember a szíjakat.

Galéria megnyitása

A tervezők egy 586 milliamperórás kapacitású akkumulátort zsúfoltak a Watch S4 Sportba, ami meglepően nagy ahhoz képest, hogy a tok mérete 47 milliméter alatt maradt. Normál napi használatban 15 napos üzemidővel kecsegtet az eszköz, amit persze az olyan funkciók, mint például a GPS használata, jelentősen csökkenthet.

Galéria megnyitása

A Xiaomi Watch S4 Sport 2000 jüanos ajánlott fogyasztói árral indít, de amennyiben valakinek a titán szíjjal kell, már 2600 jüan kifizetésére készüljön, annak ugyanis masszív felára van. 100, illetve 130 ezer forintos összegekről beszélhetünk, de ennél minden bizonnyal magasabb áron kerülnek majd a boltokba Európában.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére