Tim Cook: Megdöbbentő termékek jönnek

Az Apple olcsóbb MacBookokat akar, erősítene a szolgáltatásokban, és a hardveres megoldások terén is különlegességekkel készül.

Tim Cook: Megdöbbentő termékek jönnek

Az Apple a napokban tartotta a szokásos befektetői rendezvényét, ahol a cég első embere arról beszélt az illetékeseknek, hogy szilárd elképzeléseik vannak a jövőre nézve, és mind a hardveres megoldások, mind pedig a szolgáltatások terén érdekességekre lehet számítani. Cook szerint minden a legnagyobb rendben van, és egy szép időszak elé nézünk.

A befektetői rendezvény keretében túl sok részletet nem árult el a szakember arra vonatkozóan, hogy pontosan milyen fejlesztésekre kell számítani, de látszólag nagyon komoly várakozásokat fűz a különböző megoldásokhoz. Tim Cook azt mondta, hogy a terveket alapul véve sose voltak a mostaninál optimistábbak, és olyan dolgok jönnek a jövőben, amelyek lenyűgözőek lesznek. (Azt csak halkan jegyezzük meg, hogy közben a világ másik részén a két nagy konkurense, a Samsung és a Huawei be is mutatott valóban különleges újdonságokat.) Talán a továbbiakban majd a mostaninál nagyobb rizikót kezd vállalni az Apple, mert az utóbbi években jellemzően biztonsági játékot játszik.

Galéria megnyitása
Tim Cook

Kiderült, hogy az Apple szeretné gazdaságosabbá tenni a MacBook Air Retina kijelzős változatát, ami egy remek konstrukció, csak éppenséggel hazánkban például a hivatalos indulóára 475 ezer forintban van meghatározva, ami borzasztóan sok pénz. A vállalat dolgozik azon, hogy ez olcsóbbá válhasson, és ennek köszönhetően szélesebb közönség számára legyen megfizethető. Egyébként a MacBookok kapcsán általánosságban is el lehet mondani, hogy túlzottan sokba kerülnek, de talán ezen a fronton az elkövetkezendőkben lesz érdemi előrelépés.

Érdekesség, hogy az Apple 2016-ban belengette, hogy a szolgáltatásokból származó bevételt szeretné 2020-ra megduplázni. Akkor közel 25 milliárd dollár származott erről a területről, és most úgy fest, hogy a cupertinói alakulat tudja tartani a célját, mert legutóbb már több mint 10 milliárd dollárt hoztak a szolgáltatások egyetlen negyedév alatt. Idén és jövőre újabb lépéseket fog tenni az Apple azért, hogy még több stabil felhasználó számára tegye vonzóvá a különböző szolgáltatásait, és így tovább tudja erősíteni ezt a bevételforrását. Ezeken felül arról is szó esett, hogy az olyan viselhető kiegészítők előtt, mint az Apple Watch és az AirPods fülhallgató, rendkívül fényes és hosszú út áll. Állítólag újabb fejlesztésekre lehet számítani az egészségügyi lehetőségek tekintetében, ami főleg az Apple Watch okosórát fogja érinteni.

Korábban sokszor lehetett arról hallani, hogy az Apple nagyon komolyan veszi a kiterjesztett valóságot, és ahhoz kapcsolódóan terméket is létre hozhatna, de erről most nem beszélt Cook, nem került szóba, hogy érkezne például AR szemüveg. És azt sem hozta szóba a szakember, hogy konkrétan az okostelefonok terén mit terveznek, pedig az iPhone-ok esetében most mindenképpen szükség lenne valami jelentősebb dobásra. A mobiloknak „köszönhető”, hogy az ünnepek alatt nem tudta azt a teljesítményt nyújtani a cég, amire korábban számított az Apple.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap